Μειώνονται τα προβλήματα απ’ την κακοκαιρία στη Σκόπελο

«Στοίχημα» οι αποκαταστάσεις των ζημιών της προηγούμενης κακοκαιρίας

Μειώνονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία στη Σκόπελο και από χθες το πρωί ξεκίνησαν οι προσπάθειες να ανοίξουν οι δρόμοι από τη σφοδρή χιονόπτωση το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, αργά χθες το πρωί, έγινε αποχιονισμός και αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία στα Δημοτικά Διαμερίσματα του νησιού της Σκοπέλου, του Ν. Κλήματος και της Γλώσσας, με μηχανήματα που έβαλε ο δήμος και μετά από έκκληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου των νησιών Νίκου Πλωμαρίτη.
Πρόβλημα υπήρχε χθες το πρωί με τα σχολεία της Γλώσσας, που με απόφαση του δημάρχου δεν λειτούργησαν για δύο ημέρες, ενώ ο κ. Βασιλούδης εκτίμησε ότι σήμερα Τετάρτη θα είναι σε θέση να ανοίξουν.
Τέλος ανέφερε ότι απομένει η αποκατάσταση της πρόσβασης σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 50 εκατοστά και σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασε στο 1 μέτρο. Στην περιοχή υπήρχε εκχιονιστικό μηχάνημα που χθες το μεσημέρι, προσπαθούσε να φτάσει σε μια κτηνοτροφική μονάδα, ώστε ο κτηνοτρόφος να έχει πρόσβαση στα ζώα του.
Οι αποκαταστάσεις των ζημιών
Αναφορικά με τις ζημιές από την καταστροφική πλημμύρα της 22ας Σεπτεμβρίου 2015, ο Δήμος Σκοπέλου βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης των μελετών για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί και με τις οποίες είναι σύμφωνες όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλούδης, ώστε να γίνουν οι αποκαταστάσεις με τα χρήματα που υπάρχουν.
Πρόκειται για επισκευές στα λιμάνια Σκοπέλου και Αγνώντα (υπάρχει 1 εκ. € από το υπουργείο Ναυτιλίας) και για μελέτες και αντιπλημμυρικά έργα στο νησί (έχει εκταμιευτεί 1 εκ. € από το υπουργείο Υποδομών).
Ο δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα ότι αν οι διαδικασίες συνεχιστούν το ίδιο γρήγορα και οι μελετητές παραδώσουν τις μελέτες στο χρόνο που έχει οριστεί, με την αρχή της τουριστικής περιόδου, οι περισσότερες ζημιές στις υποδομές του νησιού, θα έχουν αποκατασταθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.