Μετρά τις πληγές της η Σκόπελος

Συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών στο Δημαρχείο

Ακόμη μετρά τις ανοιχτές πληγές της η Σκόπελος, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις και καταστήματα, ενώ οι αυτοψίες και εκτιμήσεις γίνονται άμεσα από μηχανικούς του Δήμου, της Π.Ε. Μαγνησίας – Σποράδων, εθελοντές της Σκοπέλου και του ΤΕΕ, ενώ η ζωή κυλάει ομαλά και δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τον εφοδιασμό, με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη.

Τα παραπάνω ανέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Ράδιο Ένα 102,5» και τόνισε ότι τα σχολεία στη χώρα Σκοπέλου θα ανοίξουν από τη Δευτέρα και δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εφοδιασμό σε τρόφιμα και φάρμακα.

Ο κ. Βασιλούδης έκανε λόγο για φοβερές καταστάσεις που ζουν οι δημότες Σκοπέλου, που είδαν τις περιουσίες να χάνονται σε χρόνο μηδέν. «Ο κόπος ενός καλοκαιριού, χάθηκε σε τρεις ώρες και όχι μόνο βέβαια, διότι χάθηκαν επιχειρήσεις και υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά», δήλωσε ο δήμαρχος.

Όπως ανέφερε, η Δημοτική Αρχή ζήτησε από το κλιμάκιο των υπουργών που πήγε στο νησί, άμεσα να δοθεί οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες ή ένα άτοκο δάνειο, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα πρώτα τους έξοδα, διότι είναι δραματική η εικόνα και η περίοδος που περνάνε.

Συνεχίζεται η καταγραφή
Για το θέμα της καταγραφής των ζημιών, ο δήμαρχος ανέφερε ότι το προσωπικό του Δήμου μοιράστηκε σε συνεργεία, γίνονται οι αιτήσεις από τους κατοίκους και επαγγελματίες που έπαθαν ζημιές και στη συνέχεια συνεργεία που αποτελούν μηχανικοί του Δήμου, της Π.Ε. Μαγνησίας – Σποράδων, εθελοντές μηχανικοί της Σκοπέλου και εθελοντές μηχανικοί του ΤΕΕ Μαγνησίας, προχωρούν άμεσα σε αυτοψία εκτίμηση των ζημιών.

Ο κ. Βασιλούδης τόνισε ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και θα υπάρξει επακριβώς η εικόνα της καταστροφής στη Σκόπελο.

Ερωτηθείς αν υπάρχει εκτίμηση αριθμού των επιχειρήσεων και σπιτιών που έπαθαν ζημιές, ο κ. Βασιλούδης είπε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός, και κάθε ώρα που περνά μεγαλώνει συνεχώς, ενώ ανέφερε ότι αναμένουν 25-30 άτομα για να υποβάλουν αιτήσεις ζημιών.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι θα υπάρχουν συνεργεία του Δήμου, όπου θα κατατίθενται οι δηλώσεις ζημίας, μέχρι την Κυριακή, ώστε τη Δευτέρα να μπορέσει ο Δήμος να δώσει τις αιτήσεις στην κεντρική εξουσία.

Μεγάλες ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο
Λόγω της πλημμύρας, οι καταστροφές που προκλήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο που νησιού είναι μεγάλες και, όπως ανέφερε ο δήμαρχος – σύμφωνα με μηχανικούς της Π.Ε. Μαγνησίας – Σποράδων – απαιτείται περίπου 1,5 εκ. € για αποκατάσταση ζημιών μόνο στο δρόμο, γύρω από τον Αγνώντα.
Τα σχολεία στη χώρα Σκοπέλου παρέμειναν και χθες κλειστά και, σύμφωνα με διαβεβαίωση του δημάρχου, τη Δευτέρα θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.
Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την προσέγγιση των πλοίων στο λιμάνι, προσθέτοντας ότι στην είσοδο του λιμανιού, ένα τμήμα του λιμανιού έπεσε και δημιούργησε πρόβλημα όχι στο κρηπίδωμα, που δένουν τα πλοία, αλλά σε παρακείμενο σημείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.