Με ενισχύσεις του ΠΕΔΥ πλήρης ιατρική κάλυψη της περιοχής Αλμυρού

Με ενίσχυση των γιατρών από το ΠΕΔΥ, που πλέον στεγάζεται στο Κ.Υ., κλείνει τα κενά που παρουσίαζε το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, ενώ καλή είναι η κατάσταση και στα περιφερειακά ιατρεία της δυτικής Μαγνησίας, που είναι καλυμμένα με μόνιμους και αγροτικούς γιατρούς.

Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού Παναγιώτης Γεωργιάδης, επισήμανε ότι από τον περασμένο μήνα, που το ΠΕΔΥ συστεγάζεται πλέον στο Κέντρο Υγείας και ενισχύθηκε με έναν επιμελητή Α’ γενικής ιατρικής, μια οδοντίατρο, μια μαία και μια νοσηλεύτρια, η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη και, εκτός από το κενό που υπάρχει με τον παιδίατρο.

«Ήταν ένα αίτημα της Διοίκησης του Κέντρου Υγείας και του Δήμου Αλμυρού, διότι υπήρχαν μεγάλοι χώροι του Κ.Υ. που έχει έκταση 900 τ.μ. και υπήρχαν γραφεία άδεια», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε, οι γιατροί του ΠΕΔΥ εξυπηρετούν και τα ραντεβού μέσω ΠΕΔΥ και ο κόσμος απευθύνεται στα ίδια τηλέφωνα για να κλείσει κάποιο ραντεβού.

«Με τις προσθήκες αυτές αναβαθμίστηκε η παροχή υπηρεσιών υγείας.
Μάλιστα στο Κ.Υ. έρχεται και ακτινολόγος γιατρός από το ΠΕΔΥ τρεις φορές την εβδομάδα που κάνει και υπέρηχους, ενώ το Κ.Υ. Αλμυρού λειτουργεί και το απόγευμα από τον περασμένο μήνα, με μικροβιολογικό και ακτινολογικό τμήμα», υπογράμμισε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας.

Πλέον στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού γίνονται όλες οι εξετάσεις μικροβιολογικές, ακτινολογικές, τεστ ΠΑΠ πέντε ημέρες την εβδομάδα και μία φορά την εβδομάδα στη Ν. Αγχίαλο, εξήγησε ο διευθυντής.

Όσον αφορά στα κενά που υπάρχουν, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ήδη έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για το θέμα που παιδιάτρου, στο οποίο «πονάει» το Κέντρο Υγείας.

Ο διευθυντής του Κ.Υ. Αλμυρού ευχαρίστησε δημόσια τον παιδίατρο και πρώην διευθυντή του Κ.Υ. κ. Καραμάνη, που βοηθάει με τους εμβολιασμούς στα σχολεία, με δική του πρωτοβουλία.

Όσον αφορά στα περιφερειακά ιατρεία της περιοχής Αλμυρού, ο Παν. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι όλα σχεδόν επανδρωμένα με μόνιμους γενικούς γιατρούς, ενώ σε ορισμένα χωριά υπάρχουν αγροτικοί γιατροί, που καλύπτουν και τα συνταγογράφηση.

Τέλος, τόνισε ότι, επειδή πήρε πολύμηνη άδεια ο γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Σούρπης, το πρόβλημα καλύπτεται από τους άλλους γιατρούς και δεν υπάρχει χωριό ακάλυπτο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.