Με επιτυχία εκδήλωση στο Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Βαρνάλειο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αγχιάλου, την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με σχετική ομιλία από την δασκάλα της ειδικής αγωγής κ. Αντωνοπούλου Σεραΐνα και ακολούθησαν προβολές video συναφούς θεματολογίας και ανάλυση – συζήτηση αυτών με τους μικρούς μαθητές.
Όπως αναφέρεται, «από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει η χορωδία του σχολείου που με τις οδηγίες της μουσικού κ. Γιαννακοπούλου Σοφίας μας τραγούδησε πολύ όμορφα τραγούδια κατά του ρατσισμού.

Στη συνέχεια στους μικρούς μαθητές δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την κ. Τριαντοπούλου Αννέτα, αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής και πρωταθλήτρια Ευρώπης με το ανσαμπλ γυναικών το 1997. Οι μαθητές κατενθουσιασμένοι της έθεσαν πολλά ερωτήματα και θαύμασαν τα κύπελλα, τα μετάλλια και τις φωτογραφίες που η ίδια τους παρουσίασε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο προαύλιο του σχολείου όπου οι μαθητές των μικρών τάξεων Α΄, Β΄, Γ’ και Δ΄ τάξης πέρασαν τα δικά τους αντιρατσιστικά μηνύματα μέσα από διασκεδαστικές κινητικές δραστηριότητες ( σκυταλοδρομίες) και οι μεγαλύτερες τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ μέσα από αθλοπαιδιές (ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση) , που διοργάνωσε η γυμνάστρια του σχολείου κ. Μπουρτζή Μαρία.

Ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, τον οποίο παρακολούθησαν και οι γονείς των μαθητών, ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικές και εικαστικές δημιουργίες των παιδιών με την βοήθεια και την επίβλεψη των δασκάλων τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.