«Μπαράζ» διαρρήξεων σε Αφέτες και Άφησο

Θέμα ασφάλειας θέτουν οι κάτοικοι, που προσανατολίζονται στη δημιουργία δικτύου ασφαλείας

Μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών σημειώνεται τον τελευταίο ένα με ενάμιση μήνα στην ευρύτερη περιοχή των Αφετών, της Αφήσου και του Νεοχωρίου , με συνέπεια οι ιδιοκτήτες σπιτιών και αποθηκών, να βρίσκονται πλέον σε δύσκολη κατάσταση.

Μάλιστα, ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αφετών του Νοτίου Πηλίου αναφορικά με την ασφάλεια στην περιοχή τους, γεγονός που τους οδηγεί στην διοργάνωση σχετικής συγκέντρωσης την ερχόμενη Κυριακή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Κοινότητας Αναστάσιος Μαμούχας, «μετά και από την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, καλούμε όλους τους κατοίκους του χωριού την Κυριακή 23/11/2014 το απόγευμα στις 6.00 να συζητήσουμε και αποφασίσουμε για θέματα που αφορούν την ασφάλεια του χωριού και των κατοίκων του».

Μιλώντας στο «Ράδιο-Ένα 102,5» ο κ. Μαμούχας, υποστήριξε ότι δυστυχώς το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά τα περιστατικά, τόσο σε σπίτια και αποθήκες μόνιμων κατοίκων, όσο και των υπόλοιπων.

Η αστυνόμευση, όπως τόνισε, όσο καλή διάθεση και να υπάρχει από τους αστυνομικούς υπαλλήλους του τμήματος Μηλεών όπου ανήκουν τα συγκεκριμένα σημεία, δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να φυλάσσονται επαρκώς.
Στη σκέψη των κατοίκων, είναι η άτυπη δημιουργία ενός δικτύου ασφαλείας με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων , ώστε όταν εντοπίζεται μια ύποπτη κίνηση, να υπάρχει ενημέρωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.