Μ. Καστρινάκης: Θετική η άποψη της κοινωνίας για την κυβέρνηση

Δεν υπάρχει ευχέρεια συνεδρίασης της Γραμματείας για μια ανακοίνωση Τύπου

Στις τελευταίες εξελίξεις και τις πολιτικές διαφοροποιήσεις που επικρατούν εντός της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, στις φθορές που προκλήθηκαν από την αντιμνημονιακή πορεία στα γραφεία, αλλά και στη μεγάλη αποδοχή της κοινωνίας στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε το μέλος της Ν.Ε. και υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Μιχάλης Καστρινάκης, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5». Αναφερόμενος στην ανακοίνωση τριών μελών της Ν.Ε. που τον κατηγορούν για αντιδημοκρατική λειτουργία, απάντησε ότι δεν υπάρχει ευχέρεια συνεδρίασης της Γραμματείας για μια ανακοίνωση Τύπου.

Σχετικά με τις φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι στα γραφεία τουκόμματος, το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια αντιμνημονιακής πορεία, ο Μιχ. Καστρινάκης, τόνισε ότι δεν χρεώνει πολιτική ευθύνη στις οργανώσεις που οργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες, στις οποίες μετέχουν ορισμένοι απολίτικοι που προκαλούν ζημιές. «Συμμετείχαμε κι εμείς σε πορείες και, ενώ ήμασταν αντίθετοι, υπήρχαν 10 απολίτικοι χούλιγκανς, που έκαναν βιαιοπραγίες που και τότε καταδικάζαμε την επίθεση σε γραφεία πολιτικών κομμάτων», ανέφερε.

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχει πολιτικό πρόβλημα, σχετικά με το λόγο που επιλέγει κάποιος να κάνει πορεία που διέρχεται έξω από τα γραφεία πολιτικού κόμματος, τη στιγμή που δεν μπορεί να ελέγξει τι θα γίνει. «Η άποψή του είναι ότι τέτοιες εκδηλώσεις που είναι άμαζες, είναι μακριά από το λαϊκό αίσθημα, που σε μεγάλα ποσοστά είναι στήριξη της κυβέρνησης», ανέφερε. Για τη συμπόρευση που υπήρχε παλιότερα με τις οργανώσεις αυτές, απάντησε ότι ήταν πολύ μαζικότερες που προερχόταν από τον αυθορμητισμό του κόσμου (και με τους αγανακτισμένους), ενώ πρόκειται για κινητοποιήσεις συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, που δεν μπορούν να κινητοποιήσουν καν το σύνολο της επιρροής τους, σύμφωνα με τον Μιχ. Καστρινάκη.

Αναφερόμενος στον σφυγμό της κοινωνίας, το μέλος της Ν.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κόσμος δεν αισθάνεται οργή, αλλά ότι υποστήκαμε μια νέα ήττα και για μεγάλη μερίδα πολιτών πληγώθηκε η εθνική υπερηφάνεια, υπάρχει κατήφεια τι πρόκειται να γίνει σε κοινωνικό επίπεδο, ενώ εκτίμησε ότι παράλληλα υπάρχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση ότι έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν ότι μπορούν για το καλό του τόπου.

Αναφορικά με τις κατηγορίες των Γιάννη Κάιρα, Γιάννη Μπάλλα και Μαρίας Νεοφωτίστου που τον κατηγόρησαν για αντιδημοκρατική λειτουργία, ο Μιχ. Καστρινάκης, ανέφερε ότι η Ν.Ε. με σαφή πλειοψηφία (56%,έναντι 43%) αποφάσισε να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ δεν θέλησε να επεκταθεί, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα αυστηρά εσωκομματικό ζήτημα που θα συζητηθεί στα κομματικά όργανα. Για τη διαδικασία των ανακοινώσεων, ανέφερε ότι εκδίδονται σε συνεργασία με τον συντονιστή και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πολυτέλεια και η ευχέρεια πάντα να συνεδριάζει η Γραμματεία για να βγει μια ανακοίνωση του γραφείου Τύπου».

Αναντιστοιχία κόμματος – κοινωνίας
Ερωτηθείς αν οι πολιτικές διαφοροποιήσεις εντός της οργάνωσης έχουν αντιστοίχηση και στην κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπεύθυνος Τύπου της Ν.Ε. Μαγνησίας, απάντησε ότι η αποτύπωση στο όργανο εκφράζει σε μεγάλο βαθμό τον συσχετισμό στο κόμμα, αλλά ο συσχετισμός στην κοινωνία για τη στήριξη της κυβέρνησης είναι καλύτερος.

Ο Μιχ. Καστρινάκης εκτίμησε ότι η αναντιστοιχία του κομματικού με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλη, προσθέτοντας ότι είναι μια μεγάλη οργανωτική και πολιτική αδυναμία ότι το κόμμα δεν κατάφερε, παρά μόνο σε ελάχιστο βαθμό, να μπορέσει να εντάξει στις γραμμές του το τεράστιο κύμα κοινωνικής προσδοκίας και στήριξης που υπάρχει για το κόμμα.

«Στο κομμάτι το κοινωνικό υπάρχουν άνθρωποι που μόχθησαν και έτρεξαν με τα μέλη της Ν.Ε. για τις εκλογές του Ιανουαρίου και για το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα και εκεί κυριαρχεί το πρόσωπο και η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα και υπάρχει θετική άποψη για την κυβέρνηση», ήταν η δήλωση του κ. Καστρινάκη. Εκτίμησε δε ότι με έναν τρόπο η κοινωνία έχει ξεπεράσει το κόμμα και πολλές φορές το κόμμα παρακολουθεί την κοινωνία, πολλές φορές με αμήχανο τρόπο.

Λάθος των δύο βουλευτών
Τέλος, για τη στάση της Ν.Ε. απέναντι στους βουλευτές Μαγνησίας – ο Κ. Δελημήτρος που ανήκει στην αριστερή πλατφόρμα ψήφισε όχι στο μνημόνιο και η Δανάη Τζήκα που από το ναι μετακινήθηκε στο «παρούσα» – το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Ν.Ε. τη Δευτέρα κατέληγε με την πολιτική προτροπή προς τους βουλευτές να αντιστοιχηθούν με το ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν την κυβέρνηση και τις επιλογές της.

Όπως ανέφερε υπάρχει πολιτικό πρόβλημα ότι δύο βουλευτές δεν έλαβαν υπόψη την προτροπή και δήλωσε ότι ο καθένας έχει τις ευθύνες του και τόσο ο ίδιος, όσο και η πλειοψηφία της Νομαρχιακής Επιτροπής θεωρούν ότι η στάση τους είναι ένα μεγάλο λάθος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.