Μ.Χρυσοβελώνη: «Όχι στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πουρίου»

Ενάντια στην υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Πουρίου τάχθηκε η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η κα. Χρυσοβελώνη ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας, με αναφορά που κατέθεσε, να εξετάσει τις σοβαρές επισημάνσεις, που παραθέτει με επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δ.Δ. Πουρίου.

Πιο συγκεκριμένα η Βουλευτής αναφέρει ότι στην περίπτωση που εφαρμοστεί η απόφαση περί υποβάθμισης του δημοτικού σχολείου Πουρίου, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να ζητήσουν την μεταφορά των παιδιών τους στο διπλανό δημοτικό σχολείο της Ζαγοράς, κατάσταση η οποία θα επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και το κράτος με τη δαπάνη μεταφοράς των μαθητών και μάλιστα σε ένα οδικό δίκτυο, το οποίο απειλεί την ασφάλεια των παιδιών εξαιτίας των συνεχών καθιζήσεων του οδοστρώματος και των συνεχών κατολισθήσεων.

«Με την υποβάθμιση των σχολείων καταδικάζονται στην αμάθεια οι μαθητές των χωριών μας. Με την μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση το μόνο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα είναι η αποδυνάμωση του δημόσιου σχολείου. Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να αναβαθμίσει τα σχολεία της περιφέρειας στη Μαγνησία και να τα ενισχύσει με νέο προσωπικό, ώστε να μην οδηγηθούν στην πλήρη κατάργηση» δήλωσε η κα. Χρυσοβελώνη, η οποία ζητά να ληφθούν υπόψιν και οι ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει το δημοτικό σχολείο Πουρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.