Νέα βράβευση της Αλοννήσου για την περιβαλλοντική ευαισθησία

Με το βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» τιμήθηκε η Αλόννησος σε αναγνώριση της συστηματικής προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μια από τις πολλές διακρίσεις που έχει συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα το «Πράσινο» νησί των Σποράδων, που, τα τελευταία χρόνια, με πρωτοβουλίες του Δημάρχου κ. Πέτρου Βαφίνη, έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας οικολογικός τόπος διακοπών με διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.

alonnisoss 2Όπως έγινε γνωστό, από τη δημοτική αρχή, «τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι ένας θεσμός που εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, ο οποίος επιβραβεύει την Περιβαλλοντική Ευαισθησία για ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου έτους με προσανατολισμό στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 4 Ιουνίου στη Ρόδο. Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος και αφορά στο πρόγραμμα για την εξαφάνιση της πλαστικής σακούλας.

Τόσο η συγκεκριμένη βράβευση όσο και προηγούμενες, όπως η «Quality Coast» η «Green Destinations» και άλλες διακρίσεις, έχουν προσδώσει στην Αλόννησο σημαντική προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ιδιαίτερη ανταπόκριση στον ποιοτικό Τουρισμό που στρέφεται πλέον σε προορισμούς που έχουν ως συγκριτικό τους πλεονέκτημα το Περιβάλλον και την προστασία του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.