Νέες περιπατητικές διαδρομές στο Βένετο

Με την οικονομική υποστήριξη των «Φίλων των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου» και μια ενεργή ομάδα Γερμανών πεζοπόρων από το Βένετο, ένα παλιό καλντερίμι έχει πλέον αναμορφωθεί στο Βόρειο Πήλιο. Έχει καθαριστεί καλά και αποτελεί πλέον, σηματοδοτημένο μονοπάτι μεταξύ του Βένετου προς το Καμάρι, μήκους 10 χιλιομέτρων. Για να κάνει ωστόσο κανείς τη διαδρομή, θα χρειαστεί για να γυρίσει στη θέση εκκίνησης, περίπου 3 έως 3 ½ ώρες.

Μάλιστα όπως λένε τα μέλη των εθελοντικών ομάδων, «χρειάζονται γερά παπούτσια και αρκετό νερό καθώς στο δρόμο δεν υπάρχει νερό».
Το Βένετο βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων και το Καμάρι στη θάλασσα. Τόσο στο Βένετο όσο και στο Καμάρι, υπάρχουν ταβέρνες που σας προσκαλούν να σταματήσετε.

Όποιος περπατήσει στη διαδρομή, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το χώρο εργασίας του Alfons Hochhauser, ένα πρόσωπο για το οποίο, ο συγγραφέας Κώστας Ακριβός έχει αναφέρει στο βιβλίο του «ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΑΛΦΟΝΣ” .

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου του 2015, θα υπάρξει μια επίσημη έναρξη της διαδρομής και οι «Φίλοι του Καλντεριμιού» όπως έχουν ανακοινώσει, προσκαλούν όποιον θέλει να συμμετέχει…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.