Ξεκίνημα στο Κέντρο Νεότητας Αλμυρού

Την Κυριακή 12/10 πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός έναρξης των δραστηριοτήτων του Κέντρου Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού, από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, παρουσία των ιερέων της επαρχίας Αλμυρού, του Δημάρχου και πολιτών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «στην προσφώνησή του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας καλωσόρισε, για ακόμη μία φορά, τον Σεβ. κ. Ιγνάτιο στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Νεότητος και έκανε μία σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για το ιεραποστολικό έτος 2014 – 2015, οι οποίες αφορούν τις Πνευματικές Ομιλίες, όπου διακεκριμένοι ομιλητές αναπτύσσουν, ανά δεκαπενθήμερο, ενδιαφέροντα θέματα, τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, όπου έμπειροι και καταξιωμένοι καθηγητές διδάσκουν την ιερά τέχνη της Ψαλτικής, τις Συναντήσεις Νέων Ζευγαριών, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα ψυχολόγοι, παιδαγωγοί και ανάλογοι επιστήμονες, μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο, στηρίζουν τον ιερό θεσμό της οικογένειας, την Κινηματογραφική Λέσχη, όπου ταινίες παιδαγωγούν και ψυχαγωγούν τα παιδιά και τους νέους μας και ποικίλες άλλες ποιμαντικές δραστηριότητες.
Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος εξήρε τις φιλότιμες προσπάθειες των συντελεστών και συνεργατών του Κέντρου Νεότητος, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ύπαρξης και της λειτουργίας του Κέντρου Νεότητος σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, ενώ υπογράμμισε και τα στοιχεία εκείνα που θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως νεοέλληνες, ούτως ώστε να μην απολέσουμε την ελληνορθόδοξη ιδιοσυγκρασία μας. Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε τη στήριξη του Δήμου Αλμυρού στο έργο της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και την πρόθεσή του η συνεργασία Δήμου Αλμυρού και Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος να ενταθεί προς όφελος και προκοπή του τόπου.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων εβδομάδος Κέντρου Νεότητος
– Συνάντηση των μελών της ομάδας των Νέων Ζευγαριών την Παρασκευή 17/10, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Πρωτ. Μιχαήλ Βαΐου, ο οποίος θ’ αναπτύξει το θέμα: «Οικογενειακή ζωή». Ώρα 7 μ.μ. τέλεση του Αποδείπνου και 7.30 μ.μ. ακολουθεί η συζήτηση.
– Κυριακή 19/10, στις 5 μ.μ., στο πλαίσιο της κινηματογραφικής λέσχης, θα προβληθεί η ταινία Brother Bear (Αδελφέ Αρκούδα).
– Η πρώτη ομιλία πνευματικού περιεχομένου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/10 στις 6.30 μ.μ. με ομιλητή τον Πρωτ. Απόστολο Θάνο, εφημέριο του Ι.Ν. Αγίων Κων/νου και Ελένης Βόλου, ο οποίος θ’ αναπτύξει το θέμα: «Υπάρχουν Άγιοι σήμερα;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.