Ξεκινάει η εργολαβία καθαρισμού των χόρτων στο επαρχιακό δίκτυο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Λόγω τρίμηνης καθυστέρησης στον διαγωνισμό

Αύριο Τρίτη 5 Αυγούστου, ξεκινάει η εργολαβία καθαρισμού των ξερών χόρτων στα πρανή του επαρχιακού οδικού δικτύου, τόσο του Πηλίου, όσο και της χερσαίας Μαγνησίας.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ήδη το ένα μηχάνημα (καταστροφέας χόρτων) που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα από την Τετάρτη 23 Ιουλίου, καθαρίζει τον δρόμο προς Χάνια και Ζαγορά, ενώ αύριο Τρίτη 5 του μήνα, ξεκινάει η εργολαβία του Πηλίου, οπότε θα πάει και δεύτερο μηχάνημα, ώστε σε 10 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού ων ξερών χόρτων δίπλα από το οδικό δίκτυο του Πηλίου.
Θα ακολουθήσει η υπόλοιπη Μαγνησία (προς Αλμυρό κλπ.), που μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί, εκτίμησε η αντιπεριφερειάρχης.
Η κα Κολυνδρίνη παραδέχτηκε ότι η διαδικασία καταλήγει αργοπορημένα φέτος, διότι υπήρχε πρόβλημα με την εργολαβία, που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάιο, αλλά επειδή παρουσιάστηκαν δύο φορές προβλήματα στον διαγωνισμό, έφτασε να ξεκινάει στις 5 Αυγούστου.
Η αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε ανασταλτικό παράγοντα, για να χρησιμοποιηθεί ένα δεύτερο μηχάνημα, ότι δεύτερος χειριστής που διαθέτει η υπηρεσία είναι σοβαρά ασθενής «με αποτέλεσμα να βγούμε εκτός χρονοδιαγράμματος».

Για τη μεταφορά μαθητών
Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στη μεταφορά των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι ήδη ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός κατά 70% και έχει εγκριθεί.
«Το υπόλοιπο 30% απέβη άγονο, λόγω έλλειψης δικαιολογητικών, ξεκίνησε η διαδικασία επαναληπτικού διαγωνισμού, ενώ παράλληλα τρέχει και πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός, για να προλάβουμε τις ημερομηνίες», ανέφερε.
Η κα Κολυνδρίνη εκτίμησε ότι μέχρι να χρειαστούν τα παιδιά λεωφορεία για τη μετακίνησή τους, θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία.
Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι βρισκόμαστε στην καλύτερη χρονιά, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, έχουν ήδη αποπληρωθεί οι συμβασιούχοι των μεταφορών μέχρι τον Μάρτιο του 2013 και υπάρχει προϋπολογισμός 1,2 εκ. €, που θα έρχονται σταδιακά από το υπουργείο και σταδιακά θα πληρώνονται αυτοί που θα αναλάβουν τις μεταφορές στα σχολεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.