Ξενοδόχοι: Μαρτύριο της «σταγόνας» ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ

Μαρτύριο της «σταγόνας» χαρακτηρίζει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, την απόφαση, χωρίς συζήτηση και διαβούλευση, για επιβολή στα ξενοδοχεία συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ και σε ανακοίνωση τονίζει ότι προβλέπεται ρεκόρ λουκέτων, απολύσεων και δημιουργίας στρατιάς ανέργων επιχειρηματιών. Οι ξενοδόχοι καλούν τους βουλευτές της Μαγνησίας να μην ψηφίσουν την επαίσχυντη τροπολογία και να προσπαθήσουν όλοι μαζί να αποφύγουν την επερχόμενη καταστροφή.

Όπως τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία διαβούλευση και χωρίς καμία συζήτηση ο τουρισμός δέχεται ένα ακόμη ύπουλο χτύπημα. Ενώ μέσα στα πάγια αιτήματά τους ήταν η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα «εργαλεία δουλειάς», που είναι τα ξενοδοχεία, και η απαίτηση για κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου στις ατομικές επιχειρήσεις – ένας άδικος και άνισος φόρος – επιβάλλεται στον τουρισμό συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ στα «εργαλεία» της δουλειάς τους.

«Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει ο «κουρνιαχτός» από τα στοιχήματα του πρωθυπουργού για νέο ρεκόρ αφίξεων σήμερα στον τουρισμό. Στοιχηματίζουμε και εμείς λοιπόν με τη σειρά μας για το ρεκόρ λουκέτων, απολύσεων εργαζομένων και δημιουργίας στρατιών ανέργων επιχειρηματιών», επισημαίνει η Ένωση Ξενοδόχων.

Οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι ταυτίζονται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η οποία αναφέρει ότι πρόκειται για ρύθμιση που εκτελεί εν ψυχρώ τις χιλιάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας – μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους – τινάζει στον αέρα την ήδη βεβαρημένη οικονομική τους θέση και σε συνδυασμό με το σύνολο των πρόσθετων φόρων και επιβαρύνσεων που τις καταπλακώνουν, θα έχει ολέθριες συνέπειες.

«Είναι η δεύτερη φορά που καλούμε τους βουλευτές της περιοχής μας να πάρουν θέση. Στο «μαρτύριο της σταγόνας» αναφερόμαστε γιατί θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ισχυριστεί ότι η επιβολή φόρου 0,1% δεν είναι πια και τόσο δραματική», υπογραμμίζουν οι ξενοδόχοι. Όπως τονίζουν, διπλασιάστηκε ο ΦΠΑ, αυξήθηκε κατά μια ακόμα μονάδα από 23 σε 24%, οι φόροι μαζί με τις προκαταβολές φόρων ξεπερνούν το 60% του εισοδήματος, η κυβέρνηση μετριάζει τις επιπτώσεις του φόρου με την αναστολή επιβολής του συμπληρωματικού φόρου για το 2017 και χωρίς να ξέρουν από πού μας ήρθε, επιβάλει ξανά συμπληρωματικό φόρο στα «εργαλεία» της δουλειάς τους.

Η Ένωση Ξενοδόχων καλεί τους βουλευτές του Νομού Μαγνησίας να μην ψηφίσουν τέτοιες επαίσχυντες τροπολογίες. «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ενώ έχουμε την ευκαιρία να εκπροσωπείται η Μαγνησία από τρεις κυβερνητικούς βουλευτές από το Νομό μας, να φτάσουμε στο σημείο να αναγκαστούμε να τους θεωρήσουμε ανεπιθύμητα πρόσωπα. Αντίθετα πιστεύουμε ότι πρέπει να βρούμε πεδίο συνεργασίας μαζί τους και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας και για τη χώρα μας», αναφέρουν.
Καταλήγοντας τονίζουν ότι βρίσκονται λίγο πριν την καταστροφή και ζητούν να προσπαθήσουν όλοι μαζί να την αποφύγουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.