«Οι βάρβαρες συμπεριφορές κατά των ζώων μας έδιωξαν από το Πήλιο»

Επιστολή ηθοποιών και καλλιτεχνών προς τον δήμαρχο Ν. Πηλίου

Στο θέμα της σκληρής συμπεριφοράς των κατοίκων του Πηλίου, προς τα ζώα, που έχει αποτέλεσμα να απομακρυνθούν ηθοποιοί και καλλιτέχνες που διαθέτουν σπίτι ή φιλοξενούνται σε φίλους τους στην περιοχή, αναφέρεται με επιστολή της προς τον δήμαρχο Ν. Πηλίου Νίκο Φορτούνα η ηθοποιός και συγγραφέας Άννα Αδριανού.

Όπως αναφέρει, ως επίτιμο μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, ως πνευματικός άνθρωπος και καλλιτέχνης, συμφωνεί με την επιστολή, την οποία σας απέστειλε η Ομοσπονδία, την σχετική με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αλλά και των κακοποιήσεων αυτών, που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Δήμου.

«Επειδή δε και εγώ η ίδια έχω σπίτι στο Πήλιο και το επισκέπτομαι πολύ συχνά και οικογενειακά και μόνη και με φίλους, είμαι και προσωπικά μάρτυρας της σκληρότητας και της αδιαφορίας που δείχνουν οι περισσότεροι Πηλιορείτες στα ζώα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα τα οποία βλέπουν σαν σκουπίδια ή σαν αντικείμενα βασανισμού και για να τα εξαφανίσουν χρησιμοποιούν φόλες, και άλλες τέτοιες φρικτές και εντελώς βάρβαρες και απολίτιστες μεθόδους», τονίζει η κα Αδριανού.

Όπως τονίζει πέρα πια κι από το νόμο που θεωρεί αυτές τις ενέργειες ποινικά κολάσιμες με βαριές ποινές (σας θυμίζω το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 € χωρίς δίκη που έχει ενεργοποιηθεί πια σε όλη την Ελλάδα) η συμπεριφορά μας στα ζώα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα, είναι η μεγαλύτερη ένδειξη του πολιτισμού μας. «Το να φροντίζουμε την καθαριότητα των αυλών μας, των δρόμων μας… ή μιας πλατείας και παράλληλα να σκοτώνουμε και να εξαφανίζουμε απροστάτευτες ψυχές που βρέθηκαν στο δρόμο, χάρη στην αδιαφορία και την ανευθυνότητα των ανθρώπων… δείχνει βαρβαρότητα κι έλλειψη πολιτισμού. Όπως επίσης το να αφήνουμε άρρωστα ζώα χωρίς βοήθεια, χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη να εθελοτυφλούμε, όταν κακοποιούνται από πολίτες», επισημαίνει.

Η ηθοποιός εκτιμά ότι ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να παρέμβουν και να βοηθήσουν να ενεργοποιηθούν και να εφαρμοστούν τα προγράμματα για τα αδέσποτα ζώα, τα εγκεκριμένα και επιβαλλόμενα από το Νόμο και την Πολιτεία, δίνοντας έτσι και ένα παράδειγμα και στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό το σημαντικό έργο θα είναι μια μεγάλη τιμή για εσάς και θα αποδεικνύει ότι πράγματι τιμάτε τον τίτλο σας κι ότι «η καθαριότητα του περιβάλλοντος, δεν μπορεί να είναι αληθινή, χωρίς τον σεβασμό και την έντιμη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, το περιβάλλον και την φύση».

«Το γράμμα αυτό συνυπογράφουν και άλλοι συνάδελφοί μου καλλιτέχνες, που παλιότερα επισκέπτονταν συχνά το Πήλιο αλλά η αναλγησία των κατοίκων του, τους έχει απομακρύνει, όπως δεν σας κρύβω, ότι απομακρύνει κι εμένα, που αν δεν αλλάξει κάτι, δεν σκοπεύω πια να το επισκέπτομαι, ούτε να το διαφημίζω», καταλήγει η επιστολή της κας Αδριανού.

Με τα αναφερόμενα στην επιστολή η Άννα Αδριανού δηλώνει ότι συμφωνούν ηθοποιοί και καλλιτέχνες που είναι ενεργοί φιλόζωοι και συμμετείχαν στα φιλοζωικά σποτς «Στοπ. Κοίταξε τα μάτια τους», που προβάλλονται ήδη σε τηλεοπτικά κανάλια και στο youtube, όπως οι Ηρώ Λούπη, Κατερίνα Τζάβαλου, Κων. Λάγκος, Γωγώ Αντζολετάκη, Ελένη Φιλίνη, Ελισσάβετ Μουτάφη, Μαριάννα Τουμασάτου, Γεωργία Ζώη και Ανδρομάχη Μαρκοπούλου.
Επίσης παραθέτει τα ονόματα των Γ. Κουκούλη, συνθέτη, Ν. Ζερβού, σκηνοθέτη, Γ. Μπότση, σκηνοθέτη – σεναριογράφου, Ζυράνας Ζατελή, συγγραφέα, Ισαβέλας Μαυράκη, σκηνοθέτη, Μαρκέλας Καζαμία, δημοσιογράφου και άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.