Οι Εργατοϋπάλληλοι για την αξιολόγηση και τις απολύσεις στο Δημόσιο

Την αντίθεσή της στην ολοκλήρωση του προγράμματος των 25.000 διαθεσιμοτήτων και των 15.000 απολύσεων εντός του 2014 στο Δημόσιο, η οποία ουσιαστικά θεσμοθετεί και παγιώνει τη διαδικασία απολύσεων στο δημόσιο, εκφράζει η Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή (ΜΕΤΑ) Μαγνησίας, που καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η ψήφιση του Ν. 4250/14, πριν μερικές ημέρες, επιβεβαιώνει την παραπάνω θέση και αποτυπώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις, αφού στο συγκεκριμένο νόμο προβλέπονται εκτός από την κατάργηση οργανισμών, διαθεσιμότητες, απευθείας απολύσεις και νέο κύμα διαθεσιμοτήτων με όχημα το καινούργιο σύστημα “αξιολόγησης”.

«Είναι προφανές ότι πέρα από την αξιοποίηση της παραπάνω αξιολόγησης για την μισθολογική καθήλωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, την υποταγή, την τρομοκράτηση και την εξάρτηση του προσωπικού, θα εξυπηρετήσει κυρίως το βασικό στόχο των απολύσεων», τονίζει η ΜΕΤΑ Μαγνησίας, που προσθέτει ότι παρέχεται η δυνατότητα στους υπηρεσιακούς παράγοντες να κλείνουν ανά πάσα στιγμή τμήματα και δομές (με βάση τις προτεραιότητες της περιόδου όπως λέει ο νόμος !!!) θέτοντας ουσιαστικά εκτός εργασίας όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές και ανεξαρτήτως φυσικά προσόντων.

Η ΜΕΤΑ τονίζει ότι απέναντι στην πολιτική αυτή, της κατάργησης των δημόσιων αγαθών και της απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων, απαιτείται η άμεση, μαζική και αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Τέλος, καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.