Ολοκληρώθηκε το 2ο Αστρονομικό Συνέδριο – Φεστιβάλ Νεολαίας

Οι μαθητές της Ολυμπιάδας κατά τη συνεστίαση της Πορταριάς, στα πλαίσια του Συνεδρίου / Φεστιβάλ Νεολαίας

Με κοινή συνεστίαση, πενήντα περίπου ατόμων, έληξαν οι εργασίες του 2ου Αστρονομικού Συνεδρίου / Φεστιβάλ Νεολαίας. Η συνεστίαση έγινε μετά από δύο εισηγήσεις στον ίδιο χώρο του κ. Κωνσταντίνου Καμβρογιάννη, με «ξενάγηση» στους αστέρες και αστερισμούς του ουρανού, επειδή ματαιώθηκε η αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου λόγω του καιρού και του κ. Χρίστου Ξενάκη, για το διαστημικό τηλεσκόπιο Χέρσελ.

Στη διάρκεια του συνεδρίου / Φεστιβάλ Νεολαίας μίλησαν οι καθηγητές – αστρονόμοι κ. Λουκάς Ζαχείλας με θέμα «Οι ήχοι του Σύμπαντος» και κ. Ιωάννης Σειραδάκης με θέμα «Εκλείψεις Ήλιου και Σελήνης και η πρόβλεψή τους από το Μηχανισμό των Αντικυθήρων».

Εισηγητές δε στο συνέδριο ήταν οι: Νικόλαος Αλεξίου, με θέμα: «Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής – ένας καταξιωμένος θεσμός για τη νεολαία των θρανίων», Μάξιμος Παρολίνι, με θέμα: «Η φοιτητική αστρονομική ομάδα της Μυτιλήνης (δράσεις – προοπτικές – προβληματισμοί)», Κωνσταντίνος Σταμέλος, με θέμα: «Η Αστρονομία ως επένδυση και διέξοδος της οικονομικής κρίσης», Ελένη Βολιώτη – Μαραγκού, με θέμα: «Οι Σχολές Αστρονομίας – Μια καινούργια δίοδος των μαθητών στην Αστρονομία, μετά την κατάργηση του μαθήματος στα σχολεία» και Γεώργιος Μιχαηλίδης, με θέμα: «Η Αστρονομία στους μαθητές και γενικά στους νέους, κατά τη σημερινή εποχή».

Στο μεταξύ δόθηκε και ένα μήνυμα στο ακροατήριο και στους αρμόδιους «ότι κακώς, κάκιστα η αστρονομία αποβλήθηκε από τα μαθήματα του Λυκείου, αφού αποτελεί την πανάρχαια επιστήμη που και σήμερα διεκδικεί την πρωτοπορία ανάμεσα στις θετικές επιστήμες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.