Ομιλίες της βουλευτή Δανάης Τζήκα-Κωστοπούλου

Στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στη Γερμανία

Σειρά εκδηλώσεων με θέμα τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε το Ίδρυμα Ρόζα Λουξεμπουργκ στη Νοτιά Γερμάνια. Στα πλαίσια ανάδειξης της ευρωπαϊκής διάστασης του «ελληνικού» ζητήματος, πραγματοποιήθηκαν τρεις εκδηλώσεις (Πέμπτη 11/6 Μannheim, Παρασκευή 12/6 Στουτγάρδη και Σάββατο 13/6 Tübingen), με κεντρική ομιλήτρια τη Βουλευτή Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ Δανάη Τζήκα.

Σε συνέχεια ανοιχτών συζητήσεων και παρεμβάσεων που έχουν γίνει στη Γερμανία από τα κόμματα της Αριστεράς και το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ με θέμα την Ελλάδα, οι εκδηλώσεις όπου συμμετείχε η Βουλευτής πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Νότιας Γερμανίας, προκειμένου να υπάρχει και εκεί εναλλακτική ενημέρωση για το «ελληνικό» ζήτημα, απέναντι στη μονομερή ενημέρωση των γερμανικών ΜΜΕ.
Στις τρεις εκδηλώσεις συμμετείχαν μαζικά και με μεγάλο ενδιαφέρον Γερμανοί και Έλληνες ομογενείς. Μετά τις ομιλίες ακολουθούσε σειρά ερωτήσεων αλλά και συζήτηση της Βουλευτή με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έθεσαν πολλά ερωτήματα σε σχέση με το κυβερνητικό έργο μέχρι σήμερα, την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα όρια που θέτει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πλαίσια αυτά η Δανάη Τζήκα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τους πρώτους πέντε μήνες καθώς και για την ελληνική πραγματικότητα και τις κοινωνικές συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας, την ισοπέδωση μετά από πέντε χρόνια μνημονίων αλλά και την προσπάθεια που γίνεται, τόσο στο εσωτερικό όσο και σε επίπεδο διαπραγμάτευσης, για να σταματήσει το βάθεμα της λιτότητας και να ανακάμψει η ελληνική κοινωνία.

Στις ομιλίες της τόνισε τη σημασία των εκδηλώσεων αυτών μιας και το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Τέλος, σημείωσε την ανάγκη για την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών λαών και όπως χαρακτηριστικά είπε, «το κάλεσμα στους ευρωπαϊκούς λαούς για κοινό αγώνα είναι αναγκαίο. Τους καλούμε λοιπόν να συμμετέχουν σε ένα κοινό αγώνα, όχι απλώς για να στηρίξουν την Ελλάδα ή την ελληνική κυβέρνηση αλλά για να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα εναντία στις πολιτικές της λιτότητας που πλήττουν όλη την Ευρώπη και να υπερασπιστούμε θεμελιώδεις άξιες όπως η Δημοκρατία.»

Τέλος, κατά την παραμονή της στη Γερμανία, η Βουλευτής συναντήθηκε με μέλη του κόμματος Die Linke και του Ιδρύματος Ρόζα Λουξεμπουργκ, όπου έγινε ενημερωτική συζήτηση καθώς και συζήτηση για τον από κοινού σχεδιασμό αλληλέγγυων δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.