Π.Κουτσάφτης: Δέσμευση διεκδίκησης και σοβαρή προσπάθεια ανάπτυξης

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Ζαγοράς - Μουρεσίου

Στο κατάμεστο από κόσμο, αύλειο χώρο του Δημαρχείου της Ζαγοράς, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, η ορκομωσία του δήμαρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, των Συμβούλων Δημοτικού Συμβουλίου – Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και Εκπροσώπων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.

Αφού έληξε η τελετή ορκομωσίας, ο δήμαρχος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, δέχτηκε τις ευχές των πολιτών για μια καλή πενταετία, και είχε την ευκαιρία να συγχαρεί και να ευχηθεί σε καθέναν από τους συμβούλους ξεχωριστά. ενώ ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν η βουλευτής κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι πρώην δήμαρχοι: κ.κ. Κων. Σ. Λεβέντης, Αφρ. Μανίνη, Δ. Ιωάννου, ο απερχόμενος δήμαρχος Γ. Αντώνογλου – Κασσαβέτης, οι πρώην πρόεδροι Κοινοτήτων, πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων & Τοπικών Κοινοτήτων.

Ο νέος δήμαρχος επισήμανε ότι ο ίδιος και η νέα Δημοτική Αρχή αναλαμβάνουν να εξαντλήσουν τις δυνάμεις τους με υπέρβαση, ώστε το δημοτικό συμβούλιο και οι παραγωγικοί φορείς του Δήμου να δρομολογήσουν εκείνες τις αναπτυξιακές διαδικασίες που θα μας κάνουν πρωταγωνιστές στο νέο περιβάλλον που αναδύεται μέσα από την μεταβατική περίοδο που περνάμε. Επίσης τόνισε ότι με την αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων και τη λειτουργία των γραφείων των πρώην Κοινοτήτων η δυσλειτουργία των τελευταίων χρόνων θα ξεπεραστεί και κάλεσε τους τοπικούς συμβούλους να αναδείξουν τα ιδιαίτερα προβλήματα των περιοχών και να επεξεργαστούν τα θέματά τους.

Ο Παν. Κουτσάφτης δεσμεύτηκε για διεκδίκηση και ισοβαρή προσπάθεια ανάπτυξης των πυλώνων της τοπικής οικονομίας αγροτιά και τουρισμό, με γνώμονα την απολύτως ορθολογική και διαφανή διαχείριση πόρων, υποδομών και δυνατοτήτων, ώστε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που προσφέρονται από τα προγράμματα και τις δράσεις που αρχίζουν να τρέχουν αυτή την περίοδο: ΕΣΠΑ, LEADER, τομεακά προγράμματα κλπ.
Καταλήγοντας ο δήμαρχος προειδοποίησε εκλεγμένους, διορισμένους υπαλλήλους μόνιμους ή εποχικούς, συνεργάτες του Δήμου σημερινούς και αυριανούς ότι δεν θα ανεχτεί κανένα σύμπτωμα ιδιοτέλειας και ολιγωρίας και τόνισε ότι αυτοί που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης πρέπει να γνωρίζουν ότι μπαίνουν σε μια πενταετία σκληρής προσπάθειας και αυτοθυσίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.