Πήρε φωτιά ο κάμπος για άλλη μια φορά

Τρεις πυρκαγιές σε Αλμυρό κι Βελεστίνο το απόγευμα

Τελειωμό δεν φαίνεται να έχουν φέτος οι πυρκαγιές, ειδικά στη δυτική Μαγνησία, όπου από τις 16.50 βρίσκεται σε εξέλιξη και νέα πυρκαγιά, που μάλιστα πέρασε και στο Νομό Λάρισας, ενώ απαιτήθηκε ρίψη νερού και από αεροσκάφη. Αυτό την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, μια ακόμη φωτιά στην Κοκκίνα, ενώ υπό έλεγχο έχει τεθεί ακόμη μια φωτιά στο Μικρό Περιβολάκι. Όλες οι πυρκαγιές οφείλονται σε καύση σιτοκαλαμιών εκ μέρους αγροτών, ενώ οι φλόγες ξέφυγαν λόγω του αέρα.

Στις 16.50 το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε έκταση με σιτοκαλαμιές, στη θέση Γκοτζαλάκα (όρια Μαγνησίας – Λάρισας) και η οποία επεκτάθηκε, λόγω του αέρα και έφτασε στο ύψος της Πέρδικας.
Επί τόπου πήγε δύναμη οκτώ οχημάτων και 20 πυροσβεστών, από τον Αλμυρό, το Βόλο, τις Σοφάδες και τη Λάρισα (πήγε και πεζοπόρο τμήμα αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει), ενώ χρειάστηκε να γίνουν ρίψεις νερού από αεροσκάφη Canadair, ώστε να μην ξεφύγει πολύ το πύρινο μέτωπο. Στο διάβα της η φωτιά άφησε καμένες σιτοκαλαμιές και πουρνάρια. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι το μέτωπο πλησιάζει σε καμένη ήδη έκταση, οπότε και δεν θα επεκταθεί. Τις δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά, που είναι σε εξέλιξη συντονίζουν ο διοικητής και ο υποδιοικητής τη Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχοι Χαράλαμπος Πόζογλου και Άγγελος Κυρίτσης.

Μια δεύτερη φωτιά ξέσπασε στις 17.45 στο Μικρό Περιβολάκι και επί τόπου πήγε ένα όχημα και δύο πυροσβέστες από την υπηρεσία της Βιομηχανικής Περιοχής. Η φωτιά ξέσπασε σε έκταση με υπολείμματα καλλιεργειών και τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε σιτοκαλαμιές σε έκταση 30 στρεμμάτων περίπου.

Τέλος, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην Κοκκίνα, στις 18.10 και επί τόπου βρίσκονται τρία οχήματα με πέντε πυροσβέστες της ΒΙ.ΠΕ., που προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Η φωτιά ξεκίνησε από έκταση με πουρνάρια και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, με απολογισμό θαμνώδη έκταση, σε 4 στρέμματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.