Πανελλήνιος διαγωνισμός καινοτομίας από τον ΣΕΒ και τη Eurobank

Με στόχο την ενθάρρυνση της έρευνας, της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, ως τους βασικούς πυλώνες για την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και η Eurobank, προχώρησαν από κοινού στην προκήρυξη του 3ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!».
Ο Διαγωνισμός, ο οποίος αποτελεί θεσμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη χώρα μας, επιβραβεύει καινοτόμες ιδέες, υπηρεσίες και προϊόντα, ανοίγει δρόμους για την εμπορική τους αξιοποίηση και στηρίζει, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, μια άλλη Ελλάδα που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί.

Με εφαλτήριο την εξαιρετική επιτυχία των δύο πρώτων διοργανώσεων, ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας συνεχίζει να αναδεικνύει τη σύνδεση της επιστημονικής έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα, ως άξονα ενός εθνικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 1ο Διαγωνισμό Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας υποβλήθηκαν 297 υποψήφιες προτάσεις, εκ των οποίων οι 91 στο πεδίο της έρευνας (30%) και οι 206 στο πεδίο της καινοτομίας (70%). Αντίστοιχα, στον 2ο Διαγωνισμό υποβλήθηκαν 242 υποψήφιες προτάσεις (60 στο πεδίο της έρευνας και 182 στο πεδίο της καινοτομίας).

Η ανεξάρτητη και αυστηρή αξιολόγηση των προτάσεων από ειδικούς, σε συνδυασμό με την έκταση της προβολής των προτάσεων που προκρίνονται, έχει βοηθήσει όσους διακρίθηκαν στους δυο πρώτους διαγωνισμούς να προωθήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες, να φέρουν την έρευνα τους πιο κοντά στην αγορά και να βρουν συνεργάτες ή συνεταίρους. Επιπλέον, σήμερα, μια σειρά ειδικών εργαλείων που έχουν αναπτύξει τόσο ο ΣΕΒ όσο και η Eurobank δίνουν στους συνδιοργανωτές την ικανότητα να προσφέρουν, σε όσους το επιθυμούν, εξειδικευμένη και κατά περίπτωση υποστήριξη.

Η αναλυτική πληροφόρηση για τους όρους του Διαγωνισμού, για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής προτάσεων υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο www.kainotomeis.gr. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω στην ίδια ιστοσελίδα μέχρι τις 30/9/2014.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.