Παράνομη και καταχρηστική η αξιολόγηση και οι διαθεσιμότητες του κ. Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τη βουλευτή Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης, βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπογραμμίζει σε δήλωσή της για την απεργία της ΑΔΕΔΥ σχετικά με τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και την προσφυγή στη Δικαιοσύνη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη:

«Ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο των αγωγών στρεφόμενος δικαστικά κατά συνδικαλιστικών οργανώσεων. Το γεγονός μάλιστα ότι επιχειρεί με δικολαβίστικα τεχνάσματα να ταυτίσει αξιολογήσεις και διαθεσιμότητες δείχνει πως ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποτιμά όχι μόνο το δικαστήριο, αλλά και την κοινή γνώμη. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα οφείλουμε να επαναλάβουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι:
1. πριν λίγες μέρες ο αρμόδιος φορέας της Πολιτείας (ΕΚΔΔΑ) που ο ίδιος εποπτεύει –όχι δηλαδή η ΑΔΕΔΥ ή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- απέρριψε το σύστημα αξιολογήσεων Μητσοτάκη (ν. 4250/14) ως αυθαίρετο και αντιφατικό!
2. για τους «διαθέσιμους» καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης τον «άδειασαν» σήμερα τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος όσο και η υφυπουργός του κ. Χριστοφιλοπούλου, που υποσχέθηκαν από κοινού ότι οι σχετικές διαδικασίες θα αναθεωρηθούν άμεσα!
Μετά τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι δεν πρέπει να φταίει στον κ. Μητσοτάκη καμία ΑΔΕΔΥ. Η ομολογία αποτυχίας των πολιτικών του, δυστυχώς για εκείνον, έρχεται από την ίδια τη Συγκυβέρνηση».

Καταδικάζουμε την διάλυση της ΔΕΗ και ζητούμε δημοψήφισμα
«Επειδή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα γίνουμε ποτέ ούτε συνήγοροι καταχραστών ούτε υπερασπιστές του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο σας, καταδικάζουμε την διάλυση της ΔΕΗ και ζητούμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφανθεί ο ελληνικός λαός» τόνισε στην ομιλία της στη Βουλή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρυσοβελώνη κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».
Η βουλευτής ήταν ιδιαίτερα επικριτική με τους χειρισμούς της συγκυβέρνησης και την θέση της να μην συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με ένα τόσο σοβαρό θέμα τονίζοντας ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση η πηγή του φόβου που πλημμύρισε την Συγκυβέρνηση ήταν μια πρόταση δημοψηφίσματος». Και πρόσθεσε: «πως έχει δίκιο να φοβάται η Συγκυβέρνηση. Γιατί είναι πλέον δεδομένο ότι αποτελεί μειοψηφία στην Ελληνική κοινωνία. Οι τελευταίες εκλογές το επιβεβαίωσαν πανηγυρικά. Η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ αποτελούν πια μόλις το 30% του εκλογικού σώματος. Δηλαδή λιγότεροι από ένας στους 3 ψηφοφόρους στηρίζουν σήμερα την παραπαίουσα Συγκυβέρνηση. Έτσι ο κ. Σαμαράς περιδεής προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει το 70% του Ελληνικού λαού». «Ο Πρωθυπουργός – είπε- προσποιείται ότι δεν υπάρχουν οι φωνές διαμαρτυρίας όλων των κοινωνικών φορέων που εκφράστηκαν σύσσωμοι εναντίον του ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Κι αυτό γιατί ο κ. Σαμαράς χώνοντας σαν τη στρουθοκάμηλο το κεφάλι του μες στην άμμο, νομίζει πως μπορεί να φαντάζεται ότι γύρω του δεν συμβαίνει τίποτα!».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της ανέφερε : «Δεν θα αναλύσω όλες τις αντισυνταγματικές διατάξεις του Νομοσχεδίου γιατί είμαι βέβαιη ότι θα ακολουθήσει ειδική συζήτηση. Θα περιοριστώ μόνο στην επισήμανση που έκανε και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής για την απαγόρευση λήψης οποιωνδήποτε ασφαλιστικών μέτρων που να αφορούν είτε τη μεγάλη είτε τη μικρή ΔΕΗ. Πάει λοιπόν από το «παράθυρο» και το δικαίωμα αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας των πολιτών και βέβαια των εργαζομένων, τους οποίους προσπαθείτε να φιμώσετε υιοθετώντας την προσφιλή πλέον σε εσάς μέθοδο της επιστράτευσης. Ένα θεμελιώδες δικαίωμα που επαναλαμβάνω πως κατοχυρώνει το ίδιο το Σύνταγμα μας αλλά και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Πάμε τώρα στο θέμα του ανταγωνισμού. Στην αρχή λοιπόν η δικαιολογία από πλευράς Συγκυβέρνησης για την δημιουργία της λεγόμενης μικρής ΔΕΗ ήταν το «άνοιγμα του ανταγωνισμού» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που δήθεν θα ωφελήσει τους καταναλωτές κοκ. Επειδή αυτό το επιχείρημα καταρρίφθηκε με επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας που μελέτησε τις επιπτώσεις σε άλλες χώρες από παρόμοιες ιδιωτικοποιήσεις, οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έπρεπε να βρουν άλλο πρόσχημα γιατί η δήθεν μείωση της τιμής του ρεύματος είδαν ότι πλέον δεν πιάνει. Και το νέο εφεύρημα που κατασκεύασαν ήταν ο τελευταίος ισχυρισμός της κυρίας Βούλτεψη ότι η μεγάλη ΔΕΗ πρέπει να πουλήσει το 1/3 της για να βρει κεφάλαια για επενδύσεις! Αλλιώτικα δεν θα μπορεί να συντηρήσει τα εργοστάσια της και η ηλεκτροπαραγωγή θα καταρρεύσει! Επομένως μόνο με το ξεπούλημα μπορούν να βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την εναπομείνασα μεγάλη ΔΕΗ. Η συγκυβέρνηση λοιπόν καταφεύγει τώρα στην διασπορά φοβικών συνδρόμων και ψευδών ειδήσεων για να χειραγωγήσει τους πολίτες. Προκειμένου να πιστέψουν όλοι πως η ΔΕΗ αδυνατεί να βρει χρήματα από οπουδήποτε αλλού και άρα ότι το νομοσχέδιο της μικρής ΔΕΗ είναι μονόδρομος. Φυσικά δεν είναι αυτή η αλήθεια. Και δεν είναι κάτι που υποστηρίζουμε μόνο εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Σας διαβάζω ανταπόκριση του διεθνούς πρακτορείου Bloomberg στις 30 του περασμένου Απριλίου, πριν δηλαδή από 2 μήνες:
Έξι φορές υπερκαλύφθηκε το ποσό που ζητούσε να αντλήσει από τις αγορές η ΔΕΗ μέσω του εταιρικού της ομολόγου, και αντί για 500 εκατ. ευρώ, η συνολική προσφορά ανήλθε στα 3 δισ. Ευρώ! Το βιβλίο των προσφορών έκλεισε με τη ΔΕΗ να εισπράττει τελικά 700 εκατ. Ευρώ με πολυετή ομόλογα από τους διεθνείς επενδυτές.
Η υπερκάλυψη της έκδοσης μέσω της μεγάλης ανταπόκρισης τους και η επίτευξη επιτοκίων αρκετά μικρότερων του αναμενόμενου αποτελούν, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Bloomberg, μια ακόμη ένδειξη επενδυτικής υγείας της ΔΕΗ!»

Και κατέληξε: «Αυτό που απλούστατα αποδεικνύει η διαρκής αλλαγή προσχημάτων εκ μέρους της Συγκυβέρνησης είναι η αδυναμία των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να υπερασπιστούν τον πυρήνα της πολιτικής τους. Τα πράγματα λοιπόν θα πρέπει επιτέλους να ακουστούν με το όνομα τους: η διάλυση της ΔΕΗ είναι απλά διάλυση και το ξεπούλημα της μικρής ΔΕΗ είναι απλά ξεπούλημα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.