Παρέμβαση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για τα υδρευτικά και αρδευτικά έργα στην Αλόννησο

Ερώτηση προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Καρασμάνη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών, κ. Ντινόπουλο, κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τα υδρευτικά και αρδευτικά έργα στην Αλόννησο. Συγκεκριμένα η βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή της:

«Ως γνωστό η ύδρευση και άρδευση στην Αλόννησο αποτελούν χρόνια προβλήματα που απασχολούν τον τοπικό πληθυσμό, βάζοντας διαρκώς εμπόδια στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη του όμορφου νησιού των Βορείων Σποράδων. Ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο, το πρόβλημα της ύδρευσης είναι ιδιαίτερα οξυμένο με τις αυξημένες ανάγκες της Αλοννήσου να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν από γεωτρήσεις ή από άλλες ευκαιριακές λύσεις.
Γίνεται σαφές πως η αξιοποίηση του έργου της νέας λιμνοδεξαμενής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών με την κατασκευή εξωτερικών δικτύων μεταφοράς και την λειτουργία του ταχυδιυλιστηρίου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται αδιάλειπτα η ποιότητα του πόσιμου νερού στο νησί. Συνεπώς ερωτάσθε:
1. Ολοκληρώθηκαν όλα τα αρδευτικά έργα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου στην Αλόννησο; Αν όχι, γιατί;
2. Ολοκληρώθηκαν όλα τα υδρευτικά έργα της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου στην Αλόννησο; Αν όχι, γιατί;
3. Ποια έργα ύδρευσης – άρδευσης της Αλοννήσου πρόκειται να ενταχθούν άμεσα σε επιχειρησιακά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου;»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.