Παρέμβαση Μαρίνας Χρυσοβελώνη για το Γυμνάσιο Αλοννήσου

Όσον αφορά την ένταξη του στα προς αναμοριοδότηση σχολεία

Αναφορά στον Υπουργό Παιδείας για την ένταξη του (δυσπρόσιτου) Γυμνασίου Αλοννήσου στα προς αναμοριόδοτηση σχολεία-επισυνάπτοντας την σχετική επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου- απέστειλε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημα του Δημάρχου, το οποίο έχει τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων όσο και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αλοννήσου και να προβεί άμεσα στην ικανοποίηση αυτού, καθώς θεωρείται επιτακτική η ανάγκη επίλυσης του χρόνιου προβλήματος της επάνδρωσης του εν λόγω Γυμνασίου, το οποίο κάθε σχολικό έτος αντιμετωπίζει ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι-όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου Αλοννήσου- σοβαροί λόγοι όπως το υψηλό κόστος διαβίωσης και των μεταφορικών, η απόσταση από το Βόλο καθώς και τα μειωμένα δρομολόγια κατά τη χειμερινή περίοδο δημιουργούν έλλειψη κινήτρου για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι «αποφεύγουν» τις αποσπάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκπαιδευτικά κενά στο Γυμνάσιο Αλοννήσου και να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία αυτού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.