Παρέμβαση πραγματοποίησε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Μ. Χρυσοβελώνη στην Περιφερειακή Διοίκηση ΕΛΤΑ Θεσσαλίας για την αποπληρωμή όλων ανεξαιρέτως των οφειλών στο Ταχυδρομικό Πρακτορείο Πορταριάς προς εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα η κ. Χρυσοβελώνη τυγχάνει αποδέκτης έντονων παραπόνων των κατοίκων της Πορταριάς αλλά και των γύρω απ’ αυτής περιοχών, σχετικά με την αδυναμία πληρωμής οφειλών με ταυτότητα οφειλής στο Ταχυδρομείο της Πορταριάς, λόγω καθυστέρησης της αυτοματοποίησης των κωδικών από την Κεντρική Διοίκηση.
Έτσι οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Βόλο για να εξοφλήσουν τις συγκεκριμένες οφειλές. Ειδικότερα σε κάθε οφειλή που βεβαιώνεται από τις φορολογικές αρχές αντιστοιχεί ένας κωδικός πληρωμής, ο οποίος την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της. Με τη χρήση του κωδικού αυτού, ο φορολογούμενος μπορεί να καταβάλει είτε το σύνολο, είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής.
Η κ. Χρυσοβελώνη κατόπιν επικοινωνίας με τον Περιφερειακό Δ/ντη ΕΛΤΑ Θεσσαλίας κ. Γεωργίου, τόνισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας της αυτοματοποίησης του συγκεκριμένου πρακτορείου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής δήλωσε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Διοίκησης η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας και πως άμεσα το θέμα θα τακτοποιηθεί.































