Παραπλανούν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» λέει το Τμήμα Αιρέσεων της Μητρόπολης

Παραπλανούν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» αναφέρει το Τμήμα Αιρέσεων και Αντιαιρετικής δράσης της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα των «Μαρτύρων», για κάλεσμα σε συνέλευση.
Όπως τονίζεται στην απάντηση που υπογράφει ο υπεύθυνος του τμήματος της Μητρόπολης, Αρχιμ. Αθανάσιος Κολλάς, « Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» με ανακοίνωση τους στον τοπικό τύπο και έντυπες προσκλήσεις που μοιράζουν καλούν όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας και της Βόρειας Εύβοιας να παρευρεθούν στην ετήσια περιφερειακή συνέλευση τους» που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Να Μιμείστε τον Ιησού».

Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος με αυτή την ανακοίνωση της απευθύνεται σε κάθε χριστιανό και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο και εφιστά την προσοχή τους , ώστε να μην εξαπατηθούν από αυτό το παραπλανητικό δημοσίευμα. Καλεί όλους να περιφρονήσουν την πρόσκληση , γιατί είναι μια παγίδα, που έχει σκοπό την εξαπάτηση και την παγίδευση τους στην οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά».

Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μια σύγχρονη θρησκεία, η οποία έχει τις ρίζες στην Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ , που έχει έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η Θρησκεία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό. Αρνείται τη Θεότητα του Ιησού Χριστού, τον ονομάζει « κατώτερο Γιο του Ιεχωβά». Αρνείται όλη τη διδασκαλία Του. Αρνείται και πολεμά την Εκκλησία που ίδρυσε , δηλ, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχει αλλάξει το ευαγγέλιο και το παρερμηνεύει. Έχει σκοπό θεοκρατικό : Δηλαδή να καταργήσει κάθε εξουσία και θεσμό και να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο ˙ να υποδουλώσει όλη την ανθρωπότητα».

Όπως επισημαίνεται: «Προσοχή! Ο κίνδυνος είναι μέγιστος. Η ευθύνη του καθενός είναι μεγάλη. Η αλήθεια του Χριστού είναι στην Εκκλησία όχι στην Αμερικανική Εταιρεία η οποία καπηλεύεται για τα συμφέροντα της το Χριστό και το ευαγγέλιο Του (Α΄ Τιμ. 3,15 . Ρωμ. 16,17-18). Να μένουμε σταθερά ενωμένοι με την Ορθόδοξη Εκκλησία . Να γνωρίσουμε καλά την πίστη της Εκκλησίας. Να την κρατούμε ακέραιη. Να τη ζούμε με συνέπεια. Έτσι, θα αξιωθούμε από τον Θεάνθρωπο Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό των αγαθών της αιώνιας Βασιλείας Του.( Κολ. 2,6-7, Ιουδα. 20-21, Εβρα. 21) .Ο Χριστός ίδρυσε Εκκλησία, πριν από 2000 χρόνια . Οι « Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μέλη Αμερικανικής Εταιρείας , που ιδρύθηκε από άνθρωπο τον 19ο αιώνα και δεν έχει σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία Του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.