Ποτάμι : Στη λίστα της Μαγνησίας η Ρίκα Βαγιάνη

Τις συνεργασίες με πολιτικές κινήσεις και προσωπικότητες παρουσίασε ο Στ.Θεοδωράκης

Την όγδοη τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στη Μαγνησία θα λάβει η γνωστή δημοσιογράφος Ρίκα Βαγιάννη. Η κα Βαγιάννη ήταν συνεργάτης-αθρογράφος από τις πρώτες ημέρες του protagon.gr το οποίο ίδρυσε ο Στ. Θεοδωράκης και απ’ ότι φαίνεται η συνεργασία συνεχίστηκε και στην πολιτική, παρότι ο πρόεδρος του Ποταμιού έχει αποχωρήσει από το συγκεκριμένο Μέσο.

Η κάθοδος της κα Βαγιάννη στην πολιτική σκηνή και δη στην εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής του “Ποταμιού” Στ. Θεοδωράκη αναφορικά με τις συνεργασίες με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς που έγιναν ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Θεοδωράκης είπε ναι στις συνεργασίες κατά την παρουσίαση των συνεργαζόμενων κινήσεων και προσωπικοτήτων υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «δεν παραδίδεται στις καρέκλες».

«Δεν διαγράφουμε το παλιό προσωπικό, υπήρχαν και εξαιρέσεις και υπουργοί που έδωσαν μάχη, αλλά χρειάζονται νέα μυαλά για να βγούμε από τη κρίση.Το μείγμα της κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να έχει βάση το νέο», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Μίλησε για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας του 51%, και μια Βουλή που θα εκπροσωπεί την συμμαχία αυτή.

Επιτέθηκε στους κ. Μεϊμαράκη και Τσίπρα για το ότι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά με ποιούς θα κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών λέγοντας ότι: «Εμείς την έχουμε τη λίστα με ανθρώπους και θα τη δώσουμε, ακούω όμως τον κ. Μεϊμαράκη να κοροϊδεύει τον κύριο Τσίπρα για ηγετική ομάδα. Ποια είναι η ηγετική ομάδα του κυρίου Μειμαράκη; οι υπουργοί του κ. Σαμαρά; Ας δώσουν λοιπόν εκείνοι που έναι πρώτοι τις λίστες και θα ακολουθήσουμε εμείς. Ποιους έχει ο κύριος Τσίπρας στο μυαλό του; Και οι μη σταρ για τους οποίους είπε «φτάνει πια» βγήκαν άχρηστοι για τη κοινωνία».

Επανέλαβε ότι οι κομματικοί μηχανισμού έχουν αγάπη στα παλιά συστήματά και όταν δεν τους βγαίνει εκλογικά κάνουν μια επιλογή εύκολη και διαχειρίσιμη από μέρους τους.

«Δεν υπήρξαμε ποτέ στο πλευρό του Τσίπρα, είμαστε στο πλευρό της χώρας, χωρίς παζάρια, το ίδιο και σήμερα που χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις», απάντησε ενώ σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου σημείωσε ότι δεν δίνει υποσχέσεις σε όλους, αλλά χρειάζονται χειρουργικές παρεμβάσεις, όπως τις ανέφερε, στη συμφωνία.

Ερωτηθείς δε για τους ΑΝΕΛ απάντησε , «ας δούμε ποιοι θα μπουν στη Βουλή», και επεσήμανε ότι το Ποτάμι θα κινδυνεύσει για τη τη τρίτη θέση, από τη Χρυσή Αυγή κι αυτό μπορεί να το αποτρέψει μόνο ο ελληνικός λαός.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σπύρος Λυκούδης από τη “Μεταρρυθμιστική Αριστερά” που είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και στις εκλογές του Ιανουαρίου, ο οποίος τόνισε ότι η συνεργασία με το Ποτάμι ήταν άψογη γιατί είναι ο χώρος που ενώνει ευαισθησίες και κοινούς στόχους για να βγει η χώρα από τη κρίση.

Ο Θόδωρος Σκυλλακάκης από τη “Δράση”, που θα είναι σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανέφερε ότι χρειάζεται μετεκλογικά κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας με ισχυρές μεταρρυθμιστιοκές δυνάμεις, ενώ από τη κίνηση “Μπροστά” χαιρέτισε ο Παναγιώτης Βλάχος.

Αύριο θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας όπου θα συμμετέχει μεταξύ άλλων ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού Οδός Πανός, Γιώργος Χρονάς και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Μάνος Ματσαγγάνης. Εγινε ακόμη γνωστό ότι εκπρόσωπος τύπου θα είναι η Αθηνά Δρέττα και στη λίστα της Μαγνησίας θα είναι η Ρίκα Βαγιάνη και των Τρικάλων ο Κώστας Παταβούκας.

Ποια είναι όμως η Ρίκα Βαγιάννη;

Η Ρίκα Βαγιάννη γεννήθηκε το 1962 στο Έλενα, από δημοσιογραφικό σόι. Μεγάλωσε στο Παγκράτι και αποφοίτησε από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή (γνωστή και με το όνομα Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου), το 1982. Διετέλεσε συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης των περιοδικών “Cosmopolitan” και “Colt” και συμμετείχε ως δημοσιογράφος στις εκδόσεις των περιοδικών «Ένα» «Και» όπως και στο «Τέταρτο» της εποχής Κοσκωτά. Την ίδια εποχή έπαιζε σαν ηθοποιός σε παραστάσεις μαθητείας, στο Εθνικό Θέατρο, το Θεσσαλικό Θέατρο, σε ιδιωτικές θεατρικές επιχειρήσεις, παίζοντας από επιθεώρηση ως Broadway μιούζικαλ.

Στη στροφή την πέτυχε η Άνοιξη της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας (Κανάλι 1, ΤΟΡ FM, AΘHNA 9,84, ROCK FM,ANTENNA RADIO και διάφορα άλλα των ερτζιανών.
Στην τηλεόραση δούλεψε την πρώτη περίοδο σαν ηθοποιός σε σήριαλ, και τη δεύτερη σαν παρουσιάστρια-δημοσιογράφος, ιδιότητα που διατηρεί, με την ψυχή στο στόμα, μέχρι σήμερα. Έχει παρουσιάσει εκπομπές για το Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5. Από το 1997 ως σήμερα συνεργάζεται με την ΕΡΤ σε διάφορες εκπομπές και συγκεκριμένα πρoτζεκτς.
Υπήρξε αρθρογράφος-σχολιάστρια της εφημερίδας «Απογευματινή» από το 1994 ως το 2004, με καθημερινή στήλη. Και συμμετοχές σε ένθετα και ειδικές δημοσιεύσεις. Την ίδια- η παρόμοια σχολιαστική στήλη γράφει από το 2005 στο «Έθνος».

Μιλάει ελληνικά, λίγα γαλλικά, αρκετά καλά αγγλικά. Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Στεφανή και έχουν έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.