Που δεν θα εφαρμοστεί δακοκτονία το τρέχον έτος

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ελαιοκαλλιεργητές τα εξής: α) στις παρακάτω περιοχές δεν θα εφαρμοστεί από την Υπηρεσία μας το πρόγραμμα δακοκτονίας έτους 2014 σύμφωνα με τις αποφάσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων, ήτοι: Προμύρι, Τρίκερι, Αϊδίνι, Μικροθήβες, Ν.Αγχίαλος, Μακρυνίτσα, Δρυμώνα, Αλόννησος
β) εξάλλου, δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα δακοκτονίας και για τις παρακάτω περιοχές, διότι δεν υποβλήθηκαν προσφορές κατά τον ανοικτό διεθνή δημόσιο διαγωνισμό ανάδειξης εργολάβων ψεκασμών, ήτοι: Ζαγορά, Μακρυράχη, Πουρί, Σέσκλο, Μελισσιάτικα, Διμήνι.
Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των ανωτέρω περιοχών να φροντίσουν με ίδια μέσα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Ενημέρωση βιοκαλλιεργητών
Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ενημερώνει «τους ενδιαφερόμενους βιοκαλλιεργητές των Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων να προσέλθουν στην Υπηρεσία, στο Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου για την υποβολή Αίτησης – Δήλωσης εξαίρεσης από το Πρόγραμμα Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς 2014, προσκομίζοντας επιπλέον Βεβαίωση Συμμόρφωσης ή Βεβαίωσης Προϊόντος από εγκεκριμένο πιστοποιητικό οργανισμό με τον οποίο έχουν συνάψει σύμβαση σε ισχύ. Καλούνται όλοι οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν με ιδία εγκεκριμένα μέσα για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.