Προβλήματα σε υδροδότηση και αποχετευτικό σύστημα στο Νότιο Πήλιο

φωτο αρχείου
Διαπίστωσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προβλήματα στην υδροδότηση των χωριών που επιτάθηκε το τελευταίο διάστημα με τη διαρροή στο Φράγμα Παναγιώτικο αλλά και ελλιπές αποχετευτικό σύστημα, διαπίστωσε σε περιοδεία του ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε χωριά του Νοτίου Πηλίου.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, «στις 1,2,3 Αυγούστου, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με κλιμάκιο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, επισκέφθηκαν διάφορες περιοχές του δήμου Νοτίου Πηλίου και συνομίλησαν με τους πολίτες για τα προβλήματα που τους ταλανίζουν από καιρό.

Στη διάρκεια των συζητήσεων αναδείχθηκαν διάφορα θέματα και ζητήθηκαν να γίνουν παρεμβάσεις από την πολιτεία, ώστε να φέρουν άμεσες θετικές επιδράσεις για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των περιοχών, με σημαντικότερα τα εξής:

-Προβληματική είναι η υδροδότηση των χωριών που επιτάθηκε το τελευταίο διάστημα με τη διαρροή στο Φράγμα Παναγιώτικο με περιοχές να υδροδοτούνται με υδροφόρες.
-Ελλιπέστατο και το αποχετευτικό σύστημα που χρήζει άμεσα ένταξης σε προγράμματα χρηματοδότησης για τη δημιουργία βιολογικού καθαρισμού από Άφησο μέχρι Μηλίνα, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα μόλυνσης των παράλιων υδάτων όπου εκεί μέχρι σήμερα διοχετεύονται όλα τα λύματα. Ζήτημα που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα περιβαλλοντικό, αλλά και αναπτυξιακό-τουριστικό.
-Υγειονομική υποβάθμιση των περιοχών. Το ΚΥ Αργαλαστής έχει πολλές ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ υπάρχουν ελλείψεις γιατρών (και των 2) στο Αγροτικό Ιατρείο Τρικερίου. Οι κάτοικοι του Τρικερίου βρίσκονται σε δεινή υγειονομική θέση.
Αναλυτικά τα Προβλήματα ανά περιοχή:
1) Πλατανιάς: Ελλιπής ύδρευση της περιοχής ( λόγω διαρροής στο φράγμα Παναγιώτικο). Πρόβλημα με την πολυνομία για χρήση δημόσιων χώρων από καταστήματα εστίασης-υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρέπει να γίνει αποσαφήνιση του πλαισίου χάραξης αιγιαλού, προς αποφυγή προστίμων. Απουσία δημόσιων χώρων στάθμευσης. Ανάπλαση λιμανιού Πλατανιά. Να δημιουργηθεί υποδομή εξυπηρέτησης των πληρωμάτων από τις τράτες και τα γρι-γρι, υποδομές υγειονομικές με χημικές τουαλέτες και υποδομή ηλεκτροδότησης- φωτισμού. Άμεση χωροτακτική διευθέτηση ελλιμενισμού, ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και σκάφη αναψυχής. Απαραίτητη η ίδρυση λιμενικού φυλακίου.
2) Κατηγιώργης: Υγειονομική κάλυψη. Ελλιπής υδροδότηση ( Παναγιώτικο), σοβαρότατο πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών, έργα ανάπλασης και βελτίωσης του λιμανιού, τη στιγμή που η περιοχή απέχει μόλις 10 λεπτά με σκάφος από τη Σκιάθο.
3) Πινακάτες: Υγειονομική κάλυψη. Παντελής απουσία ιατρού. Καταργήθηκε ο αγροτικός γιατρός και οι κάτοικοι αναγκάζονται να πηγαίνουν Βόλο ή Λεχώνια ακόμα και για συνταγογράφηση. Στα Λεχώνια απευθύνονται σε ιδιώτη γιατρό, καταβάλλοντας χρηματικό αντίτιμο για υπηρεσίες που κάλλιστα θα μπορούσε να τους προσφέρει δωρεάν μια δημόσια περιφερειακή πρωτοβάθμια δομή υγείας. Συγκοινωνιακό έλλειμμα. Δεν περνάει συχνά λεωφορείο (ένα το πρωί και ένα το απόγευμα), ενώ ο Αη Γιώργης, οι Πινακάτες, η Βυζίτσα, το Νεοχώρι και οι Μηλιές δεν συνδέονται με την έδρα του δήμου, την Αργαλαστή. Πρόβλημα σήμανσης, διαγράμμισης και καθαρισμού των δρόμων που ανήκουν πλέον στην Περιφέρεια.
4) Άφησος: Διευθέτηση της περιβόητης χάραξης αιγιαλού. Μόνιμη δημιουργία χώρων στάθμευσης ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Να γίνει παρακαμπτήρια οδός, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση εντός του οικισμού.
5) Αργαλαστή: Κέντρο Υγείας, ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς. Με την κατάργηση του Ειρηνοδικείου, οι κάτοικοι πλέον αναγκάζονται για μικροϋποθέσεις να πηγαίνουν Βόλο, κάνοντας έξοδα σε καιρό μεγάλης οικονομικής κρίσης. Ο Αστυνομικός Σταθμός υπολειτουργεί. Ελλιπής η δύναμη, ελλιπής και η αστυνόμευση.
6) Νεοχώρι: Άμεση ανάπτυξη του Βορείου Κλάδου της υδροδότησης από το φράγμα Παναγιώτικο. Ανύπαρκτο δίκτυο ύδρευσης.
7) Καλά Νερά: Ζήτημα Αιγιαλού, διευθέτηση του ζητήματος για το χωροτακτικό. Αποχετευτικό-βιολογικός. Ο σταθμός βιολογικού καθαρισμού να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη και άποψη της τοπικής κοινότητας. Υγειονομική κάλυψη, 1 ιατρός 2 φορές την εβδομάδα. Να γίνει αναβάθμιση του ιατρείου της κοινότητας, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ως πολυϊατρείο.
8) Συκή: Ελλιπής υγειονομική κάλυψη του χωριού. Να διευθετηθεί από την δασική υπηρεσία το πρόβλημα με την υλοτομία της περιοχής. Να βρεθεί άμεσα χώρος να διοχετεύονται τα μπάζα από τις εργασίες των σταθμών υλοτομήσεις και έτσι να λυθεί το θέμα με τις καταγγελίες από τη χρήση για αυτό το σκοπό του ρέματος. Η υλοτομία είναι βασική πηγή ζωής για την περιοχή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με όλες του τις δυνάμεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και με την κοινωνία θα αγωνισθεί για την επίλυση των προβλημάτων των περιοχών .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.