Προβλήματα στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Μαγνησίας

Τονίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος

Μείζον ζήτημα έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα με την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των εκπαιδευτών των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης Μαγνησίας, σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εργαζομένων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης του Νομού Μαγνησίας τονίζει πως οι εργαζόμενοι εκπαιδευτές βρίσκονται τελείως εκτεθειμένοι, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους, εδώ και αρκετούς μήνες.
Ανασταλτικός παράγοντας για την καταβολή των δεδουλευμένων είναι η έντονη γραφειοκρατία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, μέσω των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των εργαζομένων. Επιπροσθέτως, η κρίσιμη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με την τραπεζική αργία, ταλανίζει την εύρυθμη λειτουργία ακόμη και αυτών των προγραμμάτων, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση τόσο των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, όσο και των ίδιων των εργαζομένων.
Επιπροσθέτως, η εκπαιδευτική δομή των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης παρουσιάζει ελλιπή οργάνωση, καθώς σε μόλις 25 ώρες εντατικοποιημένου προγράμματος πρέπει να συμπιεστεί όλη η εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο κατακερματισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της γνώσης γενικότερα.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω οι ερωτήσεις του βουλευτή Μαγνησίας προς τους αρμόδιους Υπουργούς είναι οι εξής: «
1. Πότε προβλέπετε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Νομού Μαγνησίας.
2. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε να βελτιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και η ποιότητα των παρεχόμενων προγραμμάτων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.