Προς κινητοποιήσεις οι επαγγελματίες

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας κ. Τρύφωνας Πλαστάρας.
Για τον φόρο υπέρ του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ

Προς κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, με αφορμή την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να επιβάλει νέο φόρο 100 € για να διασωθεί ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Ένα 102,5», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας Τρύφων Πλαστάρας, που ανέφερε ότι οι επαγγελματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο και προέβλεψε ότι πολλές επιχειρήσεις που προσπαθούσαν να είναι συνεπείς, θα πέσουν στον «Καιάδα» και ότι θα υπάρξουν νέες μορφές απασχόλησης, που θα εντείνουν ακόμη πιο πολύ το φαινόμενο της ανεργίας.
Αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να επιβάλει νέο χαράτσι 100 €, με βάση τον τζίρο τους, στις ταμειακές μηχανές, έκανε λόγο για εικονική πραγματικότητα που ζουν οι κυβερνώντες και είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα που ζουν οι επιχειρήσεις, ενώ διερωτήθηκε σε ποιους τζίρους θα επιβληθεί ο νέος φόρος.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν μόλις προχθές για το 2015, στην Καβάλα, όπου έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΣΒΕΕ, αναμένεται πτώση του ΑΕΠ κατά 2,5 ως 3% «και οι κυβερνώντες που αν και με αριστερή χροιά, θέλουν να τα βάλουν ξανά με τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους», ήταν η δήλωση του προέδρου της ΟΕΒΕΜ.

Οι περισσότεροι μικρομεσαίοι είναι καταχρεωμένοι

Ο κ. Πλαστάρας ανέφερε ότι βασικός στόχος είναι να πληρώνουν όλοι με πλαστικό χρήμα, με τη μόνη διαφορά, ότι οι περισσότεροι μικρομεσαίοι επαγγελματίες είναι καταχρεωμένοι και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές. Αν εφαρμοστεί αυτό, αποτέλεσμα θα είναι να δουλεύουν οι επαγγελματίες και να εισπράττει το κράτος, τη στιγμή που το κράτος δεν κάνει καμία κίνηση για να αποδώσει τις οφειλές προς τους επαγγελματίες, ανέφερε.
«Ένα νέο χαράτσι θα επιφέρει νέο χτύπημα, γιατί υπάρχουν και άλλα χαράτσια που δεν είναι γνωστά, όπως ο φόρος 20 €, υπέρ κατασκηνώσεων, για κάθε εργαζόμενο», ήταν η δήλωση του κ. Πλαστάρα.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΜ κατηγόρησε την κυβέρνηση για μη σοβαρότητα, καθώς η διαβούλευση για τα προαπαιτούμενα, που είναι μίγμα επιθετικών, υφεσιακών και μεταλλαγμένων μέτρων, διήρκεσε μόλις δύο ημέρες και τόνισε ότι ακόμη και συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση μίλησαν στο συμβούλιο της ΓΣΒΕΕ για αναντιστοιχία προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών πράξεων.
Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι βρίσκονται σε μεγάλο αδιέξοδο, θα υπάρξουν σίγουρα κινητοποιήσεις, τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.