Προσκύνημα και εκδηλώσεις στη Μακρόνησο

Απ΄ το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Ν. Μαγνησίας

Ο Δημοκρατικός σύλλογος γυναικών Ν. Μαγνησίας μαζί με τους συλλόγους γυναικών, Μακεδονίας και Θράκης που είναι μέλη της ΟΓΕ, οργανώνουν προσκύνημα στη Μακρόνησο, στις 20 και 21 Ιούνη «για να τιμήσουν τους αλύγιστους αγωνιστές της Μακρονήσου που έδωσαν τα πάντα στον αγώνα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, «η καλύτερη τιμή βέβαια για τους αγωνιστές αυτούς σήμερα, είναι η συμμετοχή μας στους καθημερινούς αγώνες ώστε να γίνουν τα οράματά τους πραγματικότητα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο μαρτυρικό νησί θα γίνει ξενάγηση όπου βασανίστηκαν δεκάδες χιλιάδες αγωνίστριες και αγωνιστές της Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, πολλοί από τους οποίους εξοντώθηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί.
Στο θεατράκι της Μακρονήσου θα παρουσιαστούν τρία αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Γιάννη Ρίτσου «Πέρα από τον ίσκιο των κυπαρισσιών» ενώ θα ακουστούν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από «Τα Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας» σε ποίηση επίσης του Γιάννη Ρίτσου.

Τέλος θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στη γυναίκα Μακρονησιώτισσα, που στήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας. Στα αποκαλυπτήρια της προτομής θα παραβρεθεί και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΓΕ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.