Ο Βόλος της πείνας

Πάνω από 10.000 άποροι στη Μαγνησία, οι 7.700 στο Βόλο

Πάνω από 10.000 άπορους οι οποίοι χρήζουν βοήθειας από το Ταμείο Επισιτιστικής Βοήθειας του Υπουργείου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχουν καταγράψει οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Οι συνολικά 10.044 ωφελούμενοι του προγράμματος της επισιτιστικής βοήθειας θα λάβουν τρόφιμα από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Δήμους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόλου από τον επικεφαλής εταίρο Δήμο Βόλου συζητήθηκε πως θα προχωρήσει η προετοιμασία με τους άλλους Δήμους της Μαγνησίας για το έργο της διανομής των τροφίμων στους άπορους πριν τις γιορτές.

Συγκεκριμένα, θα γίνει πιλοτική διανομή τριών ειδών τροφίμων (ένα από τα οποία θα είναι ευπαθές), με χρήματα του Ταμείου Επισιτιστικής Βοήθειας για απόρους, μέσω του οποίου στο Ν. Μαγνησίας υπάρχουν 10.044 ωφελούμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους στο Δήμο Βόλου (7.700 άνθρωποι).

Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου έγινε ενημερωτική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των οκτώ Δήμων της Μαγνησίας, εκπροσώπων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, των Συλλόγων Πολύτεκνων και Τρίτεκνων, της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Αλμυρού Εν Δράσει, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Πρόνοιας, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και Προγραμματισμού.

Η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία, για να προετοιμαστούν οι Δήμοι και οι άλλοι φορείς, για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο της διανομής τροφίμων στους ωφελούμενους.
Σε πρώτη φάση θα γίνει διανομή τριών τροφίμων, μεταξύ των οποίων και ευπαθή, η διακίνηση με όρους υγιεινής, για να φθάσουν με ασφάλεια στους ωφελούμενους, ενώ την ευθύνη διανομής έχει η Κοινωνική Υπηρεσία με σημείο αναφοράς το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΟ επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Βόλου θα διανείμει τα τρόφιμα στους υπόλοιπους Δήμους για να τα διανείμουν στους δικαιούχους και οι φορείς θα βοηθήσουν μόνο στη διανομή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.