Πρόσθετη ανάγκη για διενέργεια ψεκασμού στα ελαιόδεντρα

Σε περιοχές των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές των κάτωθι περιοχών των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Άνω και Κάτω Λεχώνια, Καραβοτσάκι Πτελεού, Αγίων Θεοδώρων και Κλήμα Σκοπέλου τα εξής:

Στις ανωτέρω περιοχές διαπιστώνεται από την πληροφόρηση του δικτύου δακοπαγίδων και τη δειγματοληπτική εξέταση του ελαιοκάρπου, που έχει στη διάθεσή της η Ομάδα Έργου Δακοκτονίας, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες ευνοϊκές συνθήκες θερμοκρασίας και τις συχνές βροχοπτώσεις ότι δεν επαρκεί η εφαρμογή αποκλειστικά δολωματικών ψεκασμών για την αποτελεσματική καταπολέμηση του δάκου.

Για το λόγο αυτόν συνιστάται στους ελαιοκαλλιεργητές των παραπάνω περιοχών να προβούν άμεσα σε ψεκασμούς κάλυψης του φυλλώματος των δένδρων μέχρι απορροής του ψεκαστικού υγρού με δικές τους δαπάνες.

Επισημαίνεται η στους ελαιοκαλλιεργητές η υποχρέωση να τηρούν σχολαστικά τις οδηγίες χρήσης του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος εντομοκτόνου, ώστε να εφαρμόζουν τη σωστή δοσολογία και να λαμβάνουν υπόψη τους το χρονικό διάστημα, που πρέπει να μεσολαβεί πριν τη συγκομιδή, ιδίως την εποχή αυτή, που πραγματοποιείται συγκομιδή πράσινου ελαιόκαρπου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.