Πρόταση δημιουργίας Περιφερειακού Λιμενικού Ταμείου στη Μαγνησία

Απ΄ τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστ. Μπασδάνη

Πρόταση για την αναβάθμιση του ρόλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ως βασικού πόλου δημιουργίας και λειτουργίας Περιφερειακού Λιμενικού Ταμείου Α.Ε, κατέθεσε προς το ΔΣ του ΟΛΒ, το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η πρόταση τέθηκε ήδη υπόψη των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και μέλος του ΔΣ του ΟΛΒ κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, προτείνει τη «Δημιουργία Περιφερειακού Λιμενικού Ταμείου με την σύσταση Ανωνύμου Εταιρείας με βασικό μέτοχο τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ΑΕ και μετόχους τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας, οι οποίοι διαχειρίζονται Λιμένες και Λιμενικές Εγκαταστάσεις».

Ενδεικτικά, ως μέτοχοι της επιχείρησης προτείνονται ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ΑΕ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι Βόλου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς Μουρεσίου, Ρήγα Φεραίου και Αγιάς.

Οι παραπάνω φορείς λειτουργούν και εκμεταλλεύονται, είτε με τη μορφή Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων είτε με τη μορφή Λιμενικών Γραφείων, Λιμάνια και Λιμενικές Εγκαταστάσεις, που γεωγραφικά ανήκουν στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας – Θεσσαλίας, τονίζει ο κ. Μπασδάνης, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να συνδυαστεί με την ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά του ΟΛΒ, για την αποδέσμευση από το ΤΑΙΠΕΔ των εγκαταστάσεων του Λιμένα Βόλου και τυχόν εγκαταστάσεων μαρινών και αλιευτικών καταφυγίων άλλων Λιμένων της παραπάνω συγκεκριμένης περιφερειακής ενότητας, έτσι ώστε η συγκεκριμένη επιχείρηση να έχει την υποδομή για την ανάπτυξή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.