Π. Μουτσινάς: Άμεση εξόφληση των οφειλόμενων ποσών των Φυσικοθεραπευτών

Την άμεση εξόφληση των οφειλόμενων ποσών από τον ΕΟΠΥΥ στους Φυσικοθεραπευτές, ζητά με αναφορά του στη Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας κ.Πάρις Μουτσινάς.
Καταθέτοντας ως αναφορά προς τον υπουργό Υγείας το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικοθεραπευτών, ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει άμεσα στην συνέχιση των πληρωμών του 2013, καθώς κανένας Φυσικοθεραπευτής πλέον δεν οφείλει στον ΕΟΠΥΥ επιστροφές.
Σύμφωνα με το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Φυσικοθεραπευτών στο Βόλο, σε σύνολο 50 Φυσικοθεραπευτηρίων, το 2013 έκλεισαν 3 Φυσικοθεραπευτήρια, μέχρι στιγμής το 2014 έκλεισαν 2, και άλλα 2 ετοιμάζονται να κλείσουν. Η οικονομική κατάσταση των Φυσικοθεραπευτών βρίσκεται σε άθλιο επίπεδο και οποιαδήποτε καθυστέρηση εξόφλησης του υπολειπόμενου ποσού σημαίνει ολοκλήρωση της οικονομικής καταστροφής ενός ολόκληρου κλάδου, που ήδη βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες κ.α.).

Ο κ Μουτσινάς επισημαίνει ότι οι Εργαστηριούχοι Φυσικοθεραπευτές παρέχουν στην κοινωνία σημαντικές υπηρεσίες προσπαθώντας καθημερινά για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Η πολιτεία αντί των συνηθισμένων υποσχέσεων οφείλει αυτή τη φορά να πράξει το αυτονόητο και να αποπληρώσει τα δεδουλευμένα ενός κλάδου, που βρίσκεται ήδη, σε δεινή οικονομικά κατάσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.