Π. Μουτσινάς: Δεν θα απομείνει κανένα μικρό μαγαζί

Σε δήλωση του βουλευτή Πάρι Μουτσινά για την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τονίζεται:

«Η απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης για άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές τον χρόνο σε 9 ουσιαστικά περιοχές, αποτελεί ακόμα ένα μεθοδευμένο βήμα για την οριστική κατάργηση όλων των περιορισμών στη λειτουργία τους.

Αν συντελεστεί αυτή η απελευθέρωση δεν θα απομείνει κανένα μικρό μαγαζί ανοικτό, αφού θα έχουν όλα ισοπεδωθεί από τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες.
Υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές η κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά τις συστάσεις της έκθεσης του ΟΟΣΑ και τις συμφωνίες με το Δ.Ν.Τ., χωρίς να νοιάζεται καθόλου για τα διαλυτικά αποτελέσματα αυτής της απόφασης σε βάρος του εμπορικού κόσμου της χώρας, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων που θα μείνουν χωρίς δουλειά από το κλείσιμο των καταστημάτων.

Ήδη, ο απολογισμός ενός χρόνου της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων για επτά Κυριακές είναι αρνητικός για τα μικρά μαγαζιά, αφού συνολικά τα έσοδά τους δεν μπορούν να καλύψουν τις πάγιες υποχρεώσεις τους.

Αντίθετα κερδισμένα βρέθηκαν τα μεγάλα πολυκαταστήματα, δεδομένου ότι ο τζίρος μετατοπίσθηκε προς αυτά, αφαιρούμενος από το τζίρο των μικρών καταστημάτων.

Μαζί με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους η κυβέρνηση διαλύει με την πολιτική της και τους εμπόρους – ελεύθερους επαγγελματίες, στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων που αντιπροσωπεύουν η Τρόικα και οι δανειστές.

Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούν με συγκεκριμένο πρόγραμμα και να οδηγήσουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης με κινητήρια δύναμη τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένη και ευνομούμενη πολιτεία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.