Π. Μουτσινάς: Κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου, Μακρυχωρίου και Πυργετού

Στα μεγάλα δημόσια έργα και ιδιαίτερα των οδικών αξόνων καθρεφτίζεται η κακοδαιμονία και τα νοσηρά φαινόμενα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Έτσι το ελληνικό δημόσιο, το οποίο ήτανε συνεπές ως προς τις υποχρεώσεις του απέναντι στους εργολάβους και τις τράπεζες με την αναθεώρηση των συμβάσεων (Φεβρουάριος 2014), αναίρεσε την δέσμευση των εργοληπτικών εταιριών για την υποχρέωση της εξασφάλισης της χρηματοδότησης των έργων όπως αυτή απορρέει από την σύμβαση του 2007.

Τριάντα χρόνια, τέσσερα κοινοτικά πλαίσια και οι δρόμοι δεν ολοκληρώθηκαν προς δόξα και αποθέωση του «ημιτελούς». Αυτό το οποίο έχει μείνει στην ελληνική κοινωνία είναι τα εγκαίνια τα διόδια και οι νέοι φόροι που εισπράττονται απ’ ευθείας από τους κρατικοδίαιτους εργολάβους. Παράλληλα η αύξηση των διοδίων μέχρι και 60% και ο αποκλεισμός στην ουσία της εκτέλεσης έργων αναβάθμισης των παράπλευρων δρόμων όπως και της παλαιάς οδού Βόλου –Λάρισας, είναι οι βασικές αιτίες των συχνών ατυχημάτων όπως το πρόσφατο τραγικό συμβάν με τον θάνατο τριών νέων παιδιών. Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα η οποία όμως πρέπει να ανατραπεί άμεσα. Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, για να δικαιώσουμε τον αγώνα χιλιάδων νέων παιδιών και όχι μόνο της περιοχής των διοδίων Μοσχοχωρίου πρέπει άμεσα να γίνουν τα εξής :

1) Κατάργηση των διοδίων Μοσχοχωρίου με βασικό επιχείρημα ότι δεν μπορεί η πολιτεία να βάζει φραγμό στην ελεύθερη διακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων στην περιοχή του διπόλου Βόλου Λάρισας, όπου μέλλει να εφαρμοσθεί ενιαίο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης και της ανάπτυξης.

2) Κατάργηση των διοδίων Μακρυχωρίου και Πυργετού αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί τα οδικά έργα και είναι παράνομη η είσπραξη φόρων από ιδιώτες.

3) Η άμεση χορήγηση των αναγκαίων πιστώσεων στην περιφέρεια για την αναβάθμιση της Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας.

Οι τέσσερις παρευρισκόμενοι και παραμείναντες μέχρι το τέλος της συζήτησης βουλευτές, στη περιφερειακή σύσκεψη που έγινε χθες στην Λάρισα, δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε τροπολογία για την κατάργηση των τριών διοδίων (ως οι παράγραφοι 1 και 2) και ότι θα συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις μας να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην Θεσσαλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.