Π. Μουτσινάς: «Σοβαρά προβλήματα στην γραμμή Βόλου – Λάρισας»

Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την επιστολή του ΔΣ του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας (ΣΣΘ), για τα προβλήματα στην σιδηροδρομική γραμμή Βόλου – Λάρισας.

Με την αναφορά του ο βουλευτής επεσήμανε:
Κύριε Υπουργέ,
Τα τελευταία χρόνια, παρακολουθώ με προσοχή τις απόψεις και αγωνίες που εκφράζονται σχετικά με τον προγραμματισμό και την πορεία του έργου της ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου – Λάρισας. Για το συγκεκριμένο έργο μάλιστα, και για άλλα τρία σημαντικά έργα υποδομής είχα προκαλέσει, μαζί με συναδέλφους βουλευτές της περιοχής, συζήτηση στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, ώστε να καταστεί δυνατή η γρήγορη προώθησή τους, καθόσον αποτελεί κοινό τόπο η πεποίθηση ότι αυτά τα έργα είναι αναγκαία για να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη.
Η ανακοίνωση λοιπόν του ΣΣΘ εκτός από λύπη προκαλεί και απορία, για την εμφανιζόμενη εγκατάλειψη του σημαντικότερου περιφερειακού δικτύου και την απομόνωση της Μαγνησίας από την υπόλοιπη Ελλάδα, τη στιγμή που θα έπρεπε μέρα με τη μέρα να αναβαθμίζεται.

Κύριε Υπουργέ,
Εκτός από την ανάγκη εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, αποτελεί αδήριτη ανάγκη για την Μαγνησία η δυνατότητα αξιόπιστης και φθηνής συγκοινωνίας με την υπόλοιπη χώρα. Η «πρωταθλήτρια» στην ανεργία Μαγνησία, (με διπλάσιο περίπου ποσοστό ανεργίας από την υπόλοιπη περιφέρεια) δεν αντέχει και συγκοινωνιακή απομόνωση. Σας παρακαλώ λοιπόν να εξετάσετε άμεσα και ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.