Ρατσισμός, εξουσία και … επανορθωτική δικαιοσύνη

Ολοκληρώθηκε το 2ο Διεθνές Συμπόσιο στη Σκόπελο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Δεύτερου Διεθνούς Συμποσίου για την Επανορθωτική δικαιοσύνη στη Σκόπελο στις 21 – 28 Ιουνίου. Το Συμπόσιο αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί της Σκοπέλου και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το το διεθνές Ινστιτούτο Restorative Justice for All υπό τη διεύθυνση των καθηγητών κ.κ Τ. Γαβριηλίδη και Β. Αρτινοπούλου.

Με θεματικούς άξονες τον Ρατσισμό, την Εξουσία και την Επανορθωτική Δικαιοσύνη το Συμπόσιο προσέλκυσε 25 διεθνώς αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επαγγελματίες από το χώρο τις εγκληματολογίας, της ποινικής και επανορθωτικής δικαιοσύνης από συνολικά 10 χώρες.
Νέες έρευνες, απόψεις και προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων και της ξενοφοβίας, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν με απώτερο στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και την εμπέδωση του αισθήματος δικαίου όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δίνουν οι διοργανωτές, στον ‘Ομιλο Spyrou Hotel and Companies για την άριστη φιλοξενία των συμμετεχόντων και την ευγενική προσφορά της δεξίωσης λήξης, στη Νομική Βιβλιοθήκη Αθηνών για την παροχή υλικού και γραφικής ύλης καθώς και στους ‘Oμιλο Santikos Hotels για την παροχή του Μαrpunta Village Club για μια συνεδρία. Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες αποστέλλουμε στο Δήμο Σκοπέλου κ. Μιχελή, την ομάδα Εθελοντών του Δήμου, καθώς και σε τοπικές επιχειρήσεις και χορηγούς που συνέβαλαν στην άριστη φιλοξενία των προσκεκλημένων συμμετεχόντων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.