Σκληρή αντιπαράθεση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού

Εκτός… εαυτού, έβγαλε αρκετούς συμβούλους του Αλμυρού, ένα … εκτός ημερήσιας συζήτησης θέμα που τέθηκε στη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικούς συμβουλίου. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που έγινε σε κλίμα έντασης, υπήρξαν σοβαρές αλληλοκατηγορίες και βαριές εκφράσεις.

Η έκτακτη συνεδρίαση αφορούσε καταρχήν, την απόφαση για διευθέτηση χρεώσεων παλαιοτέρων ετών σε παροχές εργοταξιακού ρεύματος. Ο πρόεδρος συμπεριέλαβε ωστόσο, και το θέμα ανάκλησης της παραχώρησης στο Γ’ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης της χρήσης χώρων του Δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Αμαλιάπολης, ώστε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για τα καταδυτικά πάρκα
.
Η κόντρα σύμφωνα με το Almyros info, ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χατζηκυριάκος άρχισε την τοποθέτησή του. Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κτηνιατρική Υπηρεσία Αλμυρού, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ν. Καλλές τον διέκοψε με την αιτιολογία ότι είναι εκτός θέματος, με αποτέλεσμα να ανεβούν οι τόνοι και οι δύο άντρες να σηκωθούν επάνω φωνάζοντας ο ένας στον άλλο.
Η κόντρα συνεχίστηκε με χαρακτηρισμούς όπως «Ντροπή σου», «κάτσε κάτω ρε» και τον κ. Χατζηκυριάκο να αναφέρει σε έντονο ύφος ότι δεν του επιτρέπουν να μιλήσει ενώ καταστρατηγείται κάθε τυπική διαδικασία αφού το θέμα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκτακτο.

Με παρέμβαση του δημάρχου κ. Εσερίδη τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ ο ίδιος επισήμανε ότι συμπεριέλαβαν το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση για να μην χρειαστεί να γίνει σύντομα και άλλη συνεδρίαση και αν επιθυμεί η αντιπολίτευση το θέμα θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση. Ο σύμβουλος κ. Μαμούρας πρόσθεσε ότι καλό θα είναι όταν έρχονται θέματα ως έκτακτα να έχουν και τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης.

Δεύτερη κόντρα …

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ενημερωτική σύσκεψη της Τρίτης 17 Μαρτίου που έγινε στην Αμαλιάπολη για τα καταδυτικά πάρκα και είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουν γίνει τέσσερις διαβουλεύσεις, δύο από την προηγούμενη και δύο από τη νυν Δημοτική Αρχή και πλέον οι αλιείς αποδέχονται τη δημιουργία των καταδυτικών πάρκων.
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έκρηξη του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Νίκου Τσανή ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλω τον κ. Δήμαρχο. Οι αλιείς της Αμαλιάπολης δεν συναινούν και σας παραθέτω το σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν πριν από δέκα ημέρες μετά από Γενική Συνέλευση που έκαναν. Σύντομα θα καταγγείλουν τον Δήμαρχο Αλμυρού, για ψευδείς δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Αυτό πυροδότησε την αντίδραση της ομάδας πλειοψηφίας με τους κ.κ. Ρούσσα και Βαλαμούτη να απαντούν στα λεγόμενα του κ. Τσανή. Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος ο οποίος τόνισε ότι τη Δευτέρα ενημερώθηκαν αλιείς και κάτοικοι στην Αμαλιάπολη για τα καταδυτικά πάρκα και δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να τον χαρακτηρίζουν ψεύτη, εξαπολύοντας στη συνέχεια επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Τσανή και του κ. Τσούτσα. Τελικά το θέμα αναβλήθηκε και θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.