«Στάχτη» δασική έκταση 35 στρ. στο Νεοχωράκι, νέα φωτιά στην Ανάβρα

Τελειωμό δεν έχουν οι πυρκαγιές στη νοτιοδυτική Μαγνησία, καθώς φωτιά που οφείλεται σε ανθρώπινο παράγοντα, κοντά στο Νεοχωράκι, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, από τις 8 χθες το βράδυ, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ στις 4 το απόγευμα ξέσπασε νέα πυρκαγιά, επίσης σε δασική περιοχή στην Ανάβρα και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και επιχειρεί ένα ελικόπτερο Ericsson.

Η πρώτη φωτιά ξεκίνησε στις 8 χθες το βράδυ, σε δύσβατη δασική περιοχή έξω από το Νεοχωράκι, με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι πυροσβέστες έψαχναν για αρκετές ώρες για να την εντοπίσουν. Τελικά, το σημείο της φωτιά βρέθηκε, αλλά ήταν τόσο δύσβατο το σημείο που επενέβηκαν μόνο δύο τμήματα πεζοπόρα (από επτά άτομα το καθένα) και από νωρίς το πρωί με ρίψεις περιορίστηκε.
Η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο με τον απολογισμό καμένα δρυς και πουρνάρια σε έκταση 35 στρέμματα περίπου. Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο παράγοντα και την υπόθεση διερευνά το ανακριτικό τμήμα.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε στις 4 το απόγευμα κοντά στην Ανάβρα, επίσης σε δασική έκταση και επί τόπου επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και ένα ελικόπτερο Ericsson, που κάνει από αέρος ρίψεις νερού για να την περιορίσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.