Στην έκθεση για τον Κένταυρο Χείρωνα δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Στο Τοπικό Μουσείο Μηλεών του Δήμου Ν. Πηλίου

Η Έκθεση ‘ Ο Κένταυρος Χείρων – παιδαγωγός και θεραπευτής ’ που οργάνωσε φέτος το καλοκαίρι το Τοπικό Μουσείο Μηλεών του Δήμου Ν. Πηλίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘ Γρηγόριος Κωνσταντάς’ συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 31 Αυγούστου. Στεγάζεται στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο απέναντι από το Μουσείο και είναι ανοικτή στο κοινό 12 – 2 και 7 – 9 κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και Τρίτης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφει η κα Ελένη-Φαίη Σταμάτη
επ. διευθύντρια Μουσείου Μηλεών, «την έκθεση έχουν ήδη επισκεφθεί 1100 Ναυτοπρόσκοποι από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στη φετινή Ρεγκάτα, Έλληνες και ξένοι κάθε ηλικίας που έρχονται στις Μηλιές το πρωί με το τρενάκι ή για βόλτα το βραδάκι στο χωριό.
Η ανταπόκριση αυτή απέδειξε ότι ο μύθος για τον Χείρωνα εξακολουθεί να συναρπάζει μετά από 3500 χρόνια!

Για να ανταποκριθεί στο ενδιαφέρον αυτό το Μουσείο οργανώνει μία ακόμη δραστηριότητα. Μία δραστηριότητα που θα απευθύνεται αυτή τη φορά σε όλη την οικογένεια.
Η νέα αυτή δραστηριότητα ξεκινάει την Τετάρτη 20 Αυγούστου και για τέσσερα βράδια 7 – 9 μικροί και μεγάλοι, γονείς και παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν την έκθεση ΜΑΖΙ.
Θα έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν και να μάθουν για το Πήλιο, το βουνό των Κενταύρων, για τους άγριους Κένταυρους που σκορπίζανε παντού τον τρόμο, για τη ζωή και το έργο του σοφού Κένταυρου Χείρωνα και για τους μαθητές του, τον Αχιλλέα, τον Ηρακλή και τον Ιάσωνα, για τη σχέση του Χείρωνα με τον Προμηθέα και για τον αστερισμό του Χείρωνα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

Μικροί – μεγάλοι ΜΑΖΙ θα διασκεδάσουν συμπληρώνοντας ένα πλούσιο φυλλάδιο με πολλά παιχνίδια και ΜΑΖΙ θα γράψουν όσοι θέλουν και έχουν έμπνευση, το δικό τους κείμενο για το Χείρωνα που θα ήθελαν να δουν στο facebook. Και ακόμα ΜΑΖΙ θα δημιουργήσουν και θα ζωγραφίσουν τις δικές τους ξεχωριστές, μοναδικές εικόνες του μύθου.
Το Μουσείο προγραμματίζει να ανεβάσει επιλεγμένα κείμενα και έργα στη δική του σελίδα στο facebook και στην επίσημη ιστοσελίδα του www. miliesmuseum.gr
Υλικά για τις δραστηριότητες θα παρέχονται από το Μουσείο.
Εσείς φέρτε τους φίλους σας, το κέφι και τη φαντασία σας!»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.