Στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής η Κάρλα

Έμφαση στην ολοκλήρωση του έργου έδωσε ο περιφερειάρχης

Έμφαση στην ολοκλήρωση των δύο μεγάλων έργων, του Αχελώου και της λίμνης Κάρλα, έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κάνοντας λόγο για αναπτυξιακά έργα που θα λύσουν σημαντικά προβλήματα της περιοχής. Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το στρατηγικό σχεδιασμό 2015-2019 της Περιφέρειας, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν όλα τα έργα στο νέο αναπτυξιακό σχεδιασμό και να απορροφηθούν όσο γίνεται, περισσότερα κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας χαρακτήρισε το έργο της Κάρλας, ως το «μεγαλύτερο περιβαλλοντικό, αρδευτικό και τουριστικό στα Βαλκάνια, οι εργασίες του οποίου έχουν ολοκληρωθεί κατά 95%», ενώ σε ότι αφορά τον Αχελώο, ανέφερε ότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο, κατεξοχήν περιβαλλοντικό αλλά και δίκαιο έργο. Όπως είπε έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου, τονίζοντας ότι πρέπει να τελειώσει και το υπόλοιπο για να μην απαξιωθεί, ενώ επισήμανε ότι «αν η ΔΕΗ δεν το ξεκινήσει φέτος θα πρέπει να εγγράψει 500 εκ ζημιές».

Ο κ. Αγοραστός παρουσίασε τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από την αρχή του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας τονίζοντας ότι ήταν 1800 τον αριθμό, προϋπολογισμού 1,6 δις € από όλα τα χρηματοδοτικά, που έφτασαν στο 110% απορροφητικότητα (με 20% που ελήφθη).

Επίσης αναφέρθηκε στα κυριότερα έργα που προωθεί η Περιφέρεια Θεσσαλία όπως την ηλεκτροκίνηση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου, τις ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα στη Σκόπελο και τη Διάβα, η παλιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλου, τα καταδυτικά πάρκα στις Σποράδες και τον Παγασητικό καθώς και τα έργα σε όλους τους τομείς, που υλοποιεί η αιρετή Περιφέρεια.

Σε ότι αφορά το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας επεσήμανε ότι οι πόροι του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014 – 2020 (ΠΕΠΘ) ανέρχονται σε 401 εκ. € Συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης (ΣΔΔ) με το ποσοστό της Κοινοτικής Συγχρηματοδότησης να ανέρχεται σε 80%.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα που υπάρχει στη περιοχή, ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη Θεσσαλία 800 άτομα που είναι κυρίως Σύροι και Αφγανοί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.