Στη Σκόπελο το 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο για την επανορθωτική δικαιοσύνη

Το διεθνές Ινστιτούτο Restorative Justice for All υπό τη διεύθυνση καθηγητών κ.κ Τ. Γαβριηλίδη και Β. Αρτινοπούλου ανακοίνωσε την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Συμποσίου για την επανορθωτική δικαιοσύνη με θέμα “Ρατσισμός – Εξουσία και Επανορθωτική Δικαιοσύνη”.

Το Συμπόσιο λαμβάνει χώρα στο νησί της Σκοπέλου και έχει προσελκύσει 25 διεθνώς αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς και ερευνητές από το χώρο της εγκληματολογίας, ποινικής και επανορθωτικής δικαιοσύνης.
Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στο χώρο του Ιδρύματος Vakratsa στη Χώρα Σκοπέλου με συνδιοργανωτή το Δήμο Σκοπέλου και το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Μιχελή.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συμβάλουν στη διαμόρφωση πολιτικών για αποτελεσματικότερη και ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και την εμπέδωση του αισθήματος δικαίου όχι μόνο στην Ευρώπη και παγκοσμίως.
Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 στο χώρο του Αρχαίου Ασκληπιείου της Σκοπέλου με συνδιοργανωτές την ΙΓ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και θα περιλαμβάνει ειδική ξενάγηση από την προϊσταμένη κ. Ιντζεσίλογλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.