Στις αρχές Οκτωβρίου οι εκλογές για νέα Διοίκηση στην Ένωση Ξενοδόχων

Σκέψη για κινητοποιήσεις ώστε να λυθούν τα προβλήματα

Για τις αρχές Οκτωβρίου προσδιορίστηκαν οι εκλογές για ανάδειξη νέας Διοίκησης στην Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα, αλλά δεν έγιναν, λόγω μικρής συμμετοχής των μελών στη γενική συνέλευση. Οι ξενοδόχοι, βλέποντας ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τα μεγάλη προβλήματα που αντιμετωπίζουν και απειλούν με αφανισμό τον κλάδο, σκέπτονται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, σε χρόνο και τρόπο που όμως δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμη, κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

Η Ένωση Ξενοδόχων, κατά τη γενική συνέλευση των μελών που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Βόλο, παρουσία 40 μελών, σε σύνολο περίπου 100 ενεργών μελών, αποφάσισαν να παραταθεί η θητεία της Διοίκησης, που έληγε σήμερα μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, ώστε να τελειώσει η φετινή τουριστική σεζόν και οι επαγγελματίες να εργαστούν απερίσπαστοι την καλοκαιρινή περίοδο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, επειδή η αδιαφορία για τα προβλήματα των ξενοδόχων της Μαγνησίας είναι δεδομένη και κανείς δεν ασχολείται, ενώ ακόμη δεν υπήρξε απάντηση από τον πρωθυπουργό στην επιστολή του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κώστα Λεβέντη, τα μέλη εξουσιοδότησαν τη Διοίκηση της Ένωσης να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις, σε χρόνο και μορφή που θα αποφασιστεί προσεχώς.
«Κινδυνεύουμε να μην υπάρχουμε σε ένα χρόνο, αν τα προβλήματα συνεχιστούν και η άνοδος του τουριστικού ρεύματος για την Ελλάδα φέτος είναι σίγουρο ότι δεν άγγιξε τη Μαγνησία», δήλωσε ο Γιώργος Ζαφείρης, που συμπλήρωσε ότι οι επιχειρηματίες δεν είναι υπέρ των κινητοποιήσεων, αλλά θέλουν να επιλυθούν τα προβλήματα, για να εξασφαλίσουν την ύπαρξη των επιχειρήσεών τους.

Σημειώνεται ότι οι ξενοδόχοι, δια της επιστολής του Κ. Λεβέντη, ζητούν από την πολιτική ηγεσία της χώρας, δύο άμεσες και χωρίς δημοσιονομικό κόστος παρεμβάσεις:
-Τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για άμεση στόχευση πολιτικών υπουργείων Τουρισμού, Παιδείας και Υγείας, σε συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του τουρισμού για μια ηπειρωτική πολιτική για τον τουρισμό σε συνδυασμό με προτάσεις από τους ίδιους τους ξενοδόχους.
-Τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τη στήριξη μικρών περιφερειακών αεροδρομίων σε συνεργασία με εξειδικευμένους τοur operator εξωτερικού που θα ήθελαν να προσφέρουν ένα καινοτόμο τουριστικό πακέτο όλο το χρόνο, χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες εθνικούς και περιφερειακούς πόρους για την προβολή και προσέλκυση νέων αγορών και αεροπορικών συνδέσεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων δήλωσε ότι η Διοίκηση του Συλλόγου θα κάνει συναντήσεις με τους νέους δημάρχους που αναλαμβάνουν καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο και θα ζητήσουν να έχουν καλή συνεργασία και επίλυση των προβλημάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς τους, όπως η τουριστική προβολή της περιοχής, η συχνή αποκομιδή απορριμμάτων σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση, επαρκή δημοτικό φωτισμό και καθαριότητα των ακτών, ώστε να δείξουμε καλή εικόνα στους επισκέπτες και να μπορέσουμε να τους προσελκύουμε κάθε χρόνο, αν είναι δυνατόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.