«Στο μάτι του κυκλώνα» η Μαγνησία

Υψηλή η επικινδυνότητα για πυρκαγιές σήμερα

Στο “μάτι του κυκλώνα” βρίσκεται από χθες το βράδυ ο νομός Μαγνησίας λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή προκαλώντας προβλήματα.

Στην κατηγορία επικινδυνότητας 3 (Υψηλή) βρίσκεται σήμερα όμως η Μαγνησία και για πυρκαγιές, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Αντιμέτωπη με 37 συνολικά περιστατικά κοπής δένδρων, έπειτα από πτώση, ήλθε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή της Χαράλαμπο Πόζογλου στο Ράδιο Ένα 102,5. Οι περιοχές που επλήγησαν, μεταξύ άλλων, είναι η Νέα Δημητριάδα, το κέντρο του Βόλου, η περιοχή του Αναύρου και της οδού Λαρίσης.

Το πιο επικίνδυνο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ στην οδό Λαρίσης και Διμηνίου όπου έπεσε μεγάλο δένδρο και με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κόπηκε και απομακρύνθηκε.

Σε ετοιμότητα και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας λόγω των καιρικών συνθηκών προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός αλλά και καταγραφή ζημιών κυρίως σε καλλιέργειες στην περιοχή του Πηλίου. Το θέμα ωστόσο που απασχόλησε από νωρίς σήμερα το πρωί την Π.Ε ήταν το μεγάλο δένδρο που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας το οποίο λόγω των ανέμων άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση.

Όπως είπε η κα Κολυνδρίνη “δεν είναι δυνατόν να παίξουμε με ανθρώπινες ζωές και με ποσοστά επικινδυνότητας, μου διαμηνύθηκε ότι απαγορεύεται να κόψουμε ένα δέντρο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Βόλου, έχουμε ήδη απευθυνθεί στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Παντελή Πελεκάνο, έχει ειδοποιηθεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προφορικά αλλά και με υπηρεσιακό έγγραφο καθώς και το Δασαρχείο, προκειμένου να λάβουμε άδεια για να προβούμε σε αποψίλωση ή ότι άλλο κριθεί πως πρέπει να γίνει.” Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας έχει δοθεί επίσης εντολή για την επέμβαση, σε περίπτωση απόφραξης σημείων στους χειμάρρους Ξηριά και Κραυσίδωνα, από εργολάβο.

Ζημιές σε αχλάδια και ροδάκινα

Όπως δήλωσε η κα Κολυνδρίνη υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές σε καλλιέργειες οπωροφώρων δένδρων όπως αχλαδιές, ροδακινιές κλπ. Θα υπάρξει συνεργασία με τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κ. Νίκο Λιανό, προκειμένου να σχηματιστεί μια συνολικότερη εικόνα σχετικά με την κατάσταση στις καλλιέργειες στη συνέχεια της ημέρας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του magnesianews.gr από παραγωγούς της περιοχής του Αγίου Βλασίου οι καλλιέργειες ροδάκινων έχουν υποστεί ζημίες από 30-70%, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί ο ανταποκριτής του ΟΓΑ για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις αποζημιώσεις. Σημειώνεται ότι σε ότι αφορά τα ροδάκινα σε 20 περίπου ημέρες θα γινόταν συγκομιδή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.