Στο Νότιο Πήλιο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ

Σε Αργαλαστή , Νεοχώρι, Λαύκο και Μηλίνα περιόδευσαν σήμερα Σάββατο 17 Ιανουαρίου οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Δελημήτρος και Δανάη Τζήκα , μαζί με στελέχη του κόμματος . Οι κάτοικοι των χωριών υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και συνομίλησαν μαζί τους για τις πολιτικές εξελίξεις και το πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς . Η πεποίθηση ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα με πολύ πιθανή την αυτοδυναμία είναι βέβαιη, είναι διάχυτη παντού ενώ οι πολίτες προσδοκούν πως μετά τις εκλογές η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα δουλέψει σκληρά για την ανακούφιση των πολιτών από τα δεινά που τους δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας, και την Ανασυγκρότηση της χώρας.

Η οικονομία των περιοχών αυτών στηρίζεται κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στον τουρισμό, κυρίως με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες , και τον αγροτικό τομέα ( ως επί το πλείστον μονοκαλλιέργεια) .

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του για την επανεκκίνηση της οικονομίας , την ανάκτηση της εργασίας και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας έχει συμπεριλάβει σαφή και άμεσα μέτρα για την ενίσχυση αυτών των δύο νευραλγικών κλάδων της Ελληνικής οικονομίας .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, για την τουριστική ανάπτυξη αλλά και την στήριξη της μικρομεσαίας ξενοδοχειακής επιχείρησης ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τα ακόλουθα :

Άρση της εφαρμογής του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων των δημόσιων τουριστικών ακινήτων
Επανεξέταση των συμβάσεων παραχώρησης χρήσης και ιδιοκτησίας που έγιναν κατά τη διάρκεια των μνημονίων και την ανάκτηση της τουριστικής περιουσίας, όπου χρειάζεται.
Ένταξη του τουρισμού σε ένα Εθνικό Χωροταξικό και Συνολικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Σταθερό, δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου εργασιακών σχέσεων.

Στήριξη της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας και ενθάρρυνση των δεσμευτικών τοπικών συμφώνων και ανάπτυξη συνεργιών.

Δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, που θα στηρίζει προγράμματα ανάπτυξης του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα και τη χρηματοδότηση της τουριστικής ανάπτυξης.

Παράλληλα με αυτά τα μέτρα πρωταρχικής σημασίας για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρα μας.

Για τον Αγροτικό δε τομέα , ο οποίος αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας και η ανασυγκρότησή του βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τα ακόλουθα :

Αφορολόγητο στα 12000 ευρώ ενώ σήμερα οι αγρότες φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ.

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ τη στιγμή που σήμερα οι αγρότες πληρώνουν ΕΝΦΙΑ τόσο για τις κατοικίες τους όσο και για χωράφια, βοσκότοπους, μαντριά .

Ρυθμίσεις κόκκινων δανείων αγροτών και κτηνοτρόφων ώστε να μην χάσουν τα χωράφια τους και τα σπίτια τους από τις τράπεζες.

Δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και της μεταποίησης και διάθεσης των παραγομένων προϊόντων.

Καθιέρωση φθηνού αγροτικού πετρελαίου και εφοδίων, σε ποσότητα που θα καθορίζεται από την ετήσια δήλωση καλλιέργειας κάθε παραγωγού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.