Συμφωνία για καμιά προεκλογική αφίσα στο δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Μετά από σύσκεψη ενόψει των εκλογών

Σε κοινή σύσκεψη προσήλθαν σήμερα στη Ζαγορά και στο Γραφείο του Δημάρχου, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 , μετά πρόσκληση του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου για τον «καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για τη προεκλογική προβολή τους» σύμφωνα με την αριθ. 14473/11.4.2012 ισχύουσα απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Στην κοινή σύσκεψη συμμετείχαν οι παρακάτω εκπρόσωποι:
1.- Πρασινάκης Νικόλαος, ως εκπρόσωπος του κόμματος «Νέα Δημοκρατία»
2.- Ψαρολόγος Νικόλαος ως εκπρόσωπος του κόμματος «ΣΥΡΙΖΑ»
3.- Πολίτης Ιωάννης ως εκπρόσωπος του κόμματος «ΠΑΣΟΚ»
4.- Κουρελάς Ιωάννης ως εκπρόσωπος του κόμματος «Κ.Κ.Ε.» &
5.-Αντώνογλου- Κασσαβέτης Γεώργιος ως εκπρόσωπος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατών- Σοσιαλιστών».
Ο Δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των κομμάτων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, για τα κόμματα που εκπροσωπούν.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος ζήτησε από όλους τους παραπάνω εκπροσώπους να εκθέσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους προκειμένου σε επίπεδο Δήμου να διεξαχθεί με ομαλότητα, ευπρέπεια και σε πολιτισμένο επίπεδο ο προεκλογικός αγώνας και να αποφευχθούν φαινόμενα αφισσορύπανσης, ηχορύπανσης κ.λ.π.
Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
1.- Να μην γίνει καθόλου αφισσοκόληση , ούτε ανάρτηση πανώ στα κτίρια όπου θα βρίσκονται τα εκλογικά τμήματα του Δήμου και πέριξ αυτών.
2.- Η προβολή των κομμάτων με αφίσες και λοιπό υλικό θα γίνει στους πίνακες ανακοινώσεων που υπάρχουν στα κτίρια των Τοπικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Κοινότητας.
3.- Να μην γίνει αφισσοκόληση εκ μέρους των κομμάτων και των υποψηφίων τους στην περιοχή του Δήμου.
4.- Τα κόμματα επιτρέπεται να τοποθετήσουν από ένα (1) πανώ σε κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα του Δήμου (εκτός οικισμού).
5.- Οι παραπάνω εκπρόσωποι των κομμάτων δεσμεύτηκαν να μην υπάρξει αναγραφή συνθημάτων κ.λ.π. (με σπρέϊ, μπογιά κ.λ.π) πάνω σε κτίρια, κοινόχρηστους χώρους, τοίχους κ.λ.π.
6.- Μετά την διεξαγωγή των εκλογών η απομάκρυνση των διαφημιστικών μέσων (πανώ, αφίσσες κ.λ.π) θα απομακρυνθούν με ευθύνη των κομμάτων, εντός δύο ημερών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.