Τη Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Χατζηνίκο

Την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου και ώρα 2 μ.μ. στο κοιμητήριο του Βύρωνα θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία του μεγάλου Βολιώτη μαέστρου Γιώργο Χατζηνίκου που πέθανε την προηγούμενη Κυριακή σε ηλικία 92 ετών.

Όπως έγινε γνωστό από το Ίδρυμα “Γ.Αγγελίνη – Π.Χατζηνίκου” όσοι επιθυμούν, αντί στεφάνων παρακαλούνται να συνεισφέρουν οικονομικά για αναγκαίες επισκευές στην αίθουσα “Γιώργος Χατζηνίκος“ στο Χόρτο Πηλίου, όπου ο ίδιος δίδαξε και έπαιξε για δεκαετίες.

Τα στοιχεία του λογαριασμού του Ιδρύματος Γεωργίου Αγγελίνη – Πίας Χατζηνίκου είναι:
Εθνική Τράπεζα
IBAN:GR5501102010000020100176989
BIC: ETHNGRAA

Σε επιστολή τους προς την οικογένεια του εκλιπόντα αναφέρεται

Αγαπημένη οικογένεια του Δασκάλου,

Είναι μεγάλη ευλογία να μπορούμε να αποκαλούμεθα έτσι και αυτό το οφείλουμε σε εκείνον. Ακόμα και με την αναχώρησή του κατάφερε να μας φέρει κοντά για να τον τιμήσουμε με τα λόγια και τις σκέψεις μας, από όποιο μέρος του κόσμου βρίσκεται ο καθένας μας.

Ο Δάσκαλος ζούσε με τη Μουσική και η Μουσική με τον Δάσκαλο. Γενιές ολόκληρες ανατράφηκαν με τα λόγια του, καριέρες άνθησαν μέσα από τα χέρια του, ζευγάρια γεννήθηκαν με αφορμή τα σεμινάριά του. Πλάι στην αρμύρα της θάλασσας, ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων, με το σεγόντο των τζιτζικιών, κάθε καλοκαίρι συντελούνταν κάτι μαγικό στο Χόρτο.

Όσοι μετείχαμε σε αυτήν τη μυσταγωγία έχουμε ηθική υποχρέωση να συμβάλουμε ώστε το έργο του Δασκάλου να μην χαθεί μαζί με το φυσικό του σώμα. Το πνεύμα του θα συνεχίσει να μας φωτίζει τον δρόμο όσο εμείς συνεχίσουμε να κάνουμε μουσική και να αφουγκραζόμαστε το νόημα της ζωής.

Ας τιμήσουμε τη μνήμη του και αντί στεφάνου ας ενισχύσουμε την επισκευή της αίθουσας στο Χόρτο που έχει το όνομά του. Είναι η σειρά μας να κρατήσουμε ψηλά τη μουσική όπως έκανε ο Δάσκαλος για μας ακούραστα όλη του τη ζωή.

Στο βίβλιο του για τον Μότσαρτ είχε γράψει έναν σπαρακτικό επίλογο για τον μεγάλο συνθέτη, τώρα ας είναι αυτά τα λόγια μας για εκείνον:
Στη μνήμη εκείνου που το έργο του προσφέρει
την αρμονία αυτή που τόσο μας λείπει σήμερα…
Στη μνήμη εκείνου που δεν εκμεταλλεύτηκε
ούτε σπατάλησε ποτέ
ιδιοτελώς το θείο δώρο που του χάρισε η φύση…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.