Το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου

SubtitleΑπό τις 4 έως 6 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης

Για πρώτη χρονιά, ο τόπος του λαδιού, του κρασιού και του τσίπουρου, η Νέα Αγχίαλος ρίχνει το φως της, στην πιο δημοφιλή, πολιτιστική και ψυχαγωγική διοργάνωση, της ευρύτερης περιοχής! Το Πρώτο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για «ένα πανηγύρι γεύσεων, μια τοπική πανδαισία, μια γιορτή ανάδειξης του τοπικού πλούτου με παρουσιαστές – σεφ τους Eμμανουέλα Κόκκαλη και Κώστα Αθανασιάδη!!

Στην τριήμερη αυτή εκδήλωση συμμετέχουν γαστρονομικά τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες και τσιπουράδικα παρουσιάζοντας τις σπεσιαλιτέ τους, ντόπιοι αρτοποιοί που θα μας παρουσιάζουν τα μυστικά των αρτοσκευασμάτων τους, κρεοπώλες και τυροκόμοι και φυσικά ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου με την δυναμική τους παρουσία όπου θα συμμετάσχουν γυναίκες της περιοχής σε διαγωνισμό μαγειρικής δημιουργώντας μια ποικιλία ντόπιων συνταγών. Παράλληλα, θα παρουσιάζονται τα τοπικά μας προϊόντα όπως κρασί, τσίπουρο, λάδι, ζυμαρικά, κρεατικά, μέλι, όσπρια κτλ.

Η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, διοργανώνει ένα μοναδικό τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ προσπαθώντας να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα μέσω της γαστρονομίας συνδέοντάς τα έτσι με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην τουριστική υποδομή και την τοπική ανάπτυξη της Νέας Αγχιάλου».

Το Πρώτο Γαστρονομικό φεστιβάλ, Νέας Αγχιάλου θα πραγματοποιηθεί από τέσσερις έως και έξι Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της Νέας Αγχιάλου με ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας στη Νέα Αγχίαλο στις 12 το πρωί, όπου θα συνοδευτεί με γαστρονομική εκδήλωση και διασκέδαση από την τοπική εθελοντική ομάδα ψυχαγωγίας της παραλίας .

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, κ. Ασδεράκης Βασίλης, ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια, τον Δήμο Βόλου, όλους τους τοπικούς φορείς και για μια ακόμη φορά τα μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών για την άψογη συνεργασία και βοήθεια τους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.