Υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας για τους δημότες του Αλμυρού

Όπως καταγγέλλει η Ενωτική Δημοτική Κίνηση

Οι σύμβουλοι της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» με ερωτήσεις εκτός ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 25/5 αναδεικνύουν δυο θέματα που αφορούν:

1. Για την τουριστική ανάπτυξη.
Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Αλμυρού, είναι ο μοναδικός Δήμος Μαγνησίας, Λάρισας, Φθιώτιδας που ενώ διαθέτει μεγάλο παραλιακό μέτωπο δεν έχει πάρει ούτε μια γαλάζια σημαία.
Με δεδομένο ότι οι παραλίες του Δήμου Αλμυρού έχουν το καλύτερο μικροκλίμα του Παγασητικού, προφανώς λείπουν ουσιαστικές ενέργειες για την στήριξη της τουριστικής ανάπτυξης.

2. Για την υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας.
Με αυθαίρετη απόφαση του αντιδημάρχου Καθαριότητας ο Δήμος Αλμυρού έχει σταματήσει την αποκομιδή κλαδιών, υπολειμμάτων κήπων, αδρανών υλικών και ογκωδών αντικειμένων στερώντας υπηρεσίες που σε ένα βαθμό προσφέρονταν στους δημότες. Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα όταν οι δημότες δεν διαθέτουν μέσον για την μεταφορά; Το πρόβλημα θα παρουσιαστεί πιο οξυμένο στις κοινότητες που δεν έχουν καθοριστεί συγκεκριμένοι χώροι εναπόθεσης;
Η δημόσια υγεία και η αισθητική, που επικαλέστηκε ο κ. Αντιδήμαρχος, σίγουρα δεν συμβαδίζει με κάδους που μυρίζουν ή δεν έχουν καπάκια. Η δημόσια υγεία και η αισθητική καθιστούν προτεραιότητα να καθαριστούν από τα υψηλά χόρτα οι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες, να γίνει οργανωμένα η συντήρηση των εγκαταστάσεων στις πλαζ, να υπάρχει μέριμνα για οικόπεδα εντός οικισμών με ανεξέλεγκτη βλάστηση που αποτελούν εστίες τρωκτικών κ.α..
Οι λεονταρισμοί του κ. αντιδημάρχου και οι απαντήσεις «σταματώ να μαζεύω κλαδιά και μπάζα και ας μη με ψηφίσουν» εκφράζουν μόνο την αλαζονεία του, ίσως αγνοεί τις υποχρεώσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και ότι ο ίδιος κατέχει αμειβόμενη θέση.
2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.